VASKRS GOLUBOVA: Spartak - Partizan 2:2!

Crno-beli poveli golom Lazara Markovića u 11. minutu vrlo sadržajnog prvog poluvremena, u nastavku posle odlične kontre Marko Šćepović povisio na 2:0, Nosković smanjio u 78. u, Bratić izjednačio u 83.

  • 0

Spartak i Partizan podelili su bodove u meču 15. kola Jelen Super lige, 2:2, iako je šampion do 78. minuta imao, činilo se, sigurnih dva gola prednosti. Domaćini se ipak nisu predali, iskoristili su greške u odbrani gostiju i stigli do izjednačenja i vrednog boda, kojim su ponovo dokazali da umeju sa velikima, Zvezdu su savladali 3:0 na istom mestu.

Tokom prvog poluvremena viđena je dobra fudbalska predstava sa dosta tempa bilo je prilika na obe strane, Partizan je rano poveo golom Lazara Markovića u 11. minutu, kojem je posle dobre dubinske lopte asistirao Aleksandar Mitrović.

U 20. minutu golu Subotičana zapretio je Marko Šćepović, ali je Branimir Aleksić sigurno odbranio, kao i nekoliko minuta kasnije kada je blokirao šut Jojića i sprečio goste da dupliraju prednost, da bi opet u 28. minutu odbranio traljav udarac Mitrovića koji je izašao sam pred njega.

U 34. minutu i golman Partizana dobio je priliku da se istakne sa dve odbrane šuteva Vidaka Bratića glavom. Samo dva minuta kasnije usledila je nova prilika za domaćine a Nikola Petrović je odlično intervenisao posle šuta Despotovića.

Početkom drugog poluvremena domaćini su pokušali da pritisnu crno-bele, a kada zbog smušenosti nisu iskoristili dobru priliku posle kornera, usledila je odmah kazna, Partizan je izveo munjevit kontra napad, Vladimir Volkov proigrao je dibinskom loptom Marka Šćepovića, a ovaj je umešno lobovao istrčalog golmana Aleksića i u 56. minutu šampion je poveo 2:0.

Četiri minuta kasnije Mitrović je propustio priliku da dotuče domaćine, spetljavši se u petercu.

Iako je tempo opao i činilo se da su se fudbaleri Spartaka pomiriili sa porazom usledila su dva gola u razmaku od pet minuta. Rezervista Alekdsandar Nosković smanjio je u 78. minutu na 1:2, a Vidak Bratić naplatio je za promašaje iz prvog poluvremena izjednačujućim golom u 83. minutu, posle centaršuta Torbice, kada se našao skoro neometan na petercu.

Partizan je pokušao u preostalom vremenu da stigne do pobede, Miljković je imao dobru priliku u trećem minutu nadoknade, ali golman Subotičana sigurno je ukrotio šut koji je išao u njega.

Dva minuta kasnije Saša Marković pogađa prečku.

Posle toga stvorila se gužva, iznervirani Aleksandar Miljković faulirao je,  a zatim gurnuo i potom uhvatio za gušu defanzivca domaćih Gorana Antonića. Posle malo čarki i guranja situacija se smirila, odsviran je kraj, a Subotičani su proslavili teško, ali zasluženo, osvojeni bod.

SPARTAK - PARTIZAN 2:2

(Nosković 78, Bratić 83 - L.Marković 11, M. Šćepović 56)

Stadion: Gradski. Gledalaca: 5.000. Sudija: Miodrag Gogić

SPARTAK: Aleksić- Kovačević (od 72. Popara), Bratić, M. Adamović (od 66. Nosković), Trobica - Despotović (od 73. Čović), Novaković, Šarac, Antonić, Puškarić - G. Adamović

PARTIZAN: Petrović - Miljković, Volkov, Ostojić, Ivanov - Smiljanić, Tomić, Jojić, L. Marković (od 82. S.Ilić) - M. Šćepović (od 66. S. Marković), Mitrović (od 74. S. Šćepović)

(Telegraf.rs/Foto: partizan.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA