PREMIJER: Vest Hem "okrenuo" Beniteza i Čelsi

U prvom meču 15. kola Premijer lige kao da smo gledali dve utakmice u dva poluvremena. U prvom mnogo bolji Čelsi, koji je tada i poveo, ali u drugom potpuno drugačija slika - Vest Hem razbio "plavce" i preokrenuo na 3:1

  • 0

Dva meča na jednoj utakmici, dva različita poluvremena, dve različite ekipe u oba dela igre na prvoj utakmici 15. kola Premijer lige između Vest Hema i Čelsija u Londonu.

Prvo poluvreme proteklo je potpuno u znaku gostiju. Lako su poveli, već posle 13 minuta kada je akcija išla po levoj strani terena, a onda je Tores dobio jednu loptu u prostor i vratio povratnu na penal, gde se našao Huan Mata, koji je iskusno i lako plasirao loptu u mrežu. Svirano je poluvreme i činilo se tada da će Rafa Benitez u trećem meču sa klupe "plavaca" najzad zabeležiti pobedu, ali onda...

U drugom poluvremenu potpuno drugačija slika. Benitezova ekipa izgledala je kao raspuštena banda dok "čekićari" kao da su dobili neku natprirodnu snagu i krenuli da "grizu" po terenu, trče na sve strane, stvaraju sjajne akcije, što im je na kraju i donelo rezultat.

Prvo je Karlton Kol, posle 21 utakmice bez gola, bio strelac u 63. minutu za izjednačenje. Taj go možda je i mogao da bude poništen s obzirom na faul koji je Kol napravio nad Ivanovićem. Usled centaršuta sa leve strane napadač ekipe iz zapadnog dela Londona bukvalno je "naskočio" na Baneta i glavom postigao pogodak.

Podatak da je Vest Hem u drugom poluvremenu imao 12 kornera dovoljno govori o odnosu snaga na terenu. Do kraja meča domaći su uspeli da preokrenu rezultat u potpunosti golom Diamea četiri minuta pre kraja, a asistent kod gola bio je strelac prvog Karlton Kol.

Pobedu je overio mladi Mianga, koji je ušao u igru upravo umesto Kola, u prvom minutu nadoknade posle greške Ešlija Kola na sredini i jedne presečene poprečne lopte.

Ovim porazom Čelsi je nastavio očajnu seriju - u poslednjih sedam mečeva čak šest puta nisu pobedili, dok Vest Hem nastavlja da pruže sjajne partije na svom stadionu sa kog je ceo en uspeo do sada da odnese samo Arsenal. "Čekićari" imaju samo jedan problem - dva meseca će biti bez pozajmljenog Andija Kerola.

REZULTATI 15. kola:

SUBOTA:

Vest Hem - Čelsi 3:1

( Kol 63, Diame 86, Maiga 91. - Mata 13. )

Arsenal - Svonsi 16.00h

Fulam - Totenhem 16.00h

Liverpul - Sautempton 16.00h

Mančester siti - Everton 16.00h

KPR - Aston Vila 16.00h

VBA - Stouk 16.00h

Reding - Mančester junajted 18.30h

NEDELJA:

Norič - Sanderlend 17.00h

PONEDELJAK:

Njukasl - Vigan 21.00h

TABELA: Mančester J. 33, Mančester S. 32, Čelsi 26(+1), VBA 26, Totenhem 23, Everton 22, Arsenal 21, Svonsi 20...

(D. G.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA