PREMIJER: Arsenal očajan, Everton izdržao protiv Sitija, Junajted slavio u goleadi

Subotnji mečevi 15. kola Premijer lige doneli su nam nekoliko iznenađujućih rezultata. Arsenal izgubio na "Emirejtsu" od Svonsija (0:2), Mančester siti nije uspeo da pobedi Everton (1:1), dok je Fulam neočekivano lako poražen od Totenhema (3:0)

  • 0

Goleada viđena u prvih pola sata meča između Redinga i Mančester junajteda svakako je, barem do sada, obeležila kolo. Izabranici menadžera Aleksa Fergusona uspeli su da prebrode sve probleme sa skok igrom, ali i puštene "osice" , koje su igrale za domaćina. Konačno, posle 90 i kusur minuta igre, nije bilo ništa drugačije od rezultata koji je validan bio u 34. minutu. Junajted kući ide sa tri boda, pošto je Reding savladan 4:3 (4:3).

Domaći su dva puta vodili, ali su u odbrani imali previše rupa, kroz koje je, kako se to kaže, "duvala promaja". Runi je dao dva gola, a Van Persi jedan, ispostaviće se pobedonosni.

U prvoj utakmici kola Čelsi je neočekivano savladan protiv Vest Hema (3:1), i to je bila uvertira za nekoliko neočekivanih rezultata.

Po stanju na tabeli, najveći derbi odigran je u Mančesteru, gde je drugoplasirani Siti dočekao ove sezone sjajni Everton. Ekipa Dejvida Mojesa povela je u prvom poluvremenu golom Maruana Felainija u 33. minutu. Belgijancu je to bio osmi pogodak u Premijer ligi ove sezone i on je ubedljivo najbolji strelac svoje ekipe.

Da Mančester siti nastavi svoju seriju od 20 utakmica bez poraza pobrinuo se Argentinac Karlos Tevez, koji je bio strelac u 43. minutu sa bele tačke. Ovim remijem Siti nije uspeo da se još više odlepi od Čelsija, koji je kiksnuo ranije danas.

Arsenal je opet iznenadio. Promenljiva forma "tobdžija" ove sezone nastavljena je protiv Svonsija. Na svom "Emirejtsu" Arsenal je apsolutno zasluženo poražen od ekipe Mihaela Laudrupa (2:0).

Bez ijedne prave prilike, prave akcije, bez želje igrala je ekipa Arsena Vengera i kažnjena je na kraju u oslednjih četiri minuta utakmice, kada je Miču sa dva gola doneo svom timu treću pobedu u gostima ove sezone. Svonsi je ovom pobedom prestigao Arsenal na tabeli i istakao svoju konkurenciju za borbu za mesto u Evropi sledeće sezone.

U drugom londonskom derbiju dana Fulam je neočekivano lako savladan od Totenhema (3:0). Fulam igra dosta dobro na svom "Krejven Kotidžu", ali su "pevci" golom Sandra sa više od 30 metara i sa dva gola Defoa odneli sva tri boda u svoj deo Londona. Defou je ovo bio deveti i 10. gol ove sezone, a Totenhem je ovom pobedom prestigao i Čelsi i VBA i sada se nalazi na trećem mestu na tabeli.

VBA i Stouk odigrali su očekivano tvrdu utakmicu, ali su gosti ipak na kraju stigli do minimalne pobede, a jedini gol na meču postigao je Vajthed 15 minuta pre kraja.

Liverpul je zabeležio i drugu vezanu pobedu na svom "Enfild roudu" protiv Sautemptona (1:0), a strelac jedinog gola bio je defanzivac Danijel Ager.

REZULTATI 15. kola:

subota:

Vest Hem – Čelsi 3:1

( Kol 63, Diame 86, Maiga 91. – Mata 13. )

Arsenal – Svonsi 0:0

Fulam – Totenhem 0:3

( Sandro 56, Defo 73, 77. )

Liverpul – Sautempton 1:0

( Ager 43. )

Mančester Siti – Everton 1:1

( Tevez 43(pen). - felaini 33. )

KPR – Aston Vila 1:1

( Meki 18. - Holman 8. )

VBA – Stouk 0:1

( Vajthed 75. )

Reding - Mančester junajted 3:4

(Robson-Kanu 8, Le Fondre 19, Morison 23. - Anderson 13, Runi 16 pen, 30, Van Persi 34.)

nedelja:

Norič – Sanderlend 17.00

ponedeljak:

Njukasl – Vigan 21.00

TABELA: Mančester J. 33(-1), Mančester S. 33, Totenhem 26, Čelsi 26, VBA 26,  Everton 23, Svonsi 23, Stouk 22, …

(D. G.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA