EP: Uporni Danci u finalu (FOTO)

Skandinavci pokazali neverovatnu postojanost i posle gotovo beznadežne situacije nakon prvog kruga takmičenja zasluženo izborili priliku da se bore za zlatno odličje

  • 0

Prvi finalista Evropskog prvenstva u rukometu je selekcija Danske koja je u prvom polufinalu savladala najbolji tim Španije 25:24 (12:10). Odlučujući pogodak za aktuelne vicešampione starog kontinenta postigao je Mikel Hansen nepun minut pre zvuka sirene.

Time je skandinavska selekcija potvrdila neverovatnu postojanost i posle gotovo beznadežne situacije nakon prvog kruga takmičenja zasluženo izborila priliku da se bori za zlatno odličje.

Danci su posle prve faze EP ušli u E četvrtfinalnu grupu bez bodova, ali su u nastavku prešli put "od ponora do vrha". Ostvarili su seriju pobeda nad Makedonijom, Nemačkom i Švedskom, a čak su i protiv Makedonije bili na rubu ponora, ali su u poslednjim sekundama meča uspeli da stignu do pobede.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Rasmus Šmit sa šest golova, dok su Mikel Hansen i Rene Toft dali četiri. Španiju su predvodili Žulen Agvinagalde s pet i Horhe Makeda sa četiri gola.

Danska će u nedelju u borbi za titulu igrati sa pobednikom drugog polufinalnog meča, u kojem se večeras od 20.15 sati sastaju Srbija i Hrvatska dok će Španci igrati utakmicu za treće mesto s poraženim iz večerašnjeg duela.

Jedan meč za plasman je već odigran - Makedonija je savladala Sloveniju 28:27 čime je izborila plasman na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, a na tom meču je kapiten naših južnih suseda Kiril Lazarov postao najbolji strelac u istoriji Evropskih prvenstava.

Beogradska arena, 8.000 gledalaca. sudije: Nenad Krstić i Peter Ljubičić iz Slovenije. 

Danska: Landin, Kleverli (7 odbrana), Mogensen 3, T.M Kristijansen, Šmit 6, L. Kristijansen 1, Markusen, Egert 3, Spelerberg, S. Hansen 1, Lindberg 1, T. Hansen 4, Sondergard, H. T. Hansen 2, M. Hansen 4, Nilsen. 

Španija: Ombrados, Sijera (14 odbrana) , A. Entrerios, Gurbindo 1, Makeda 4, Tomas 2, R. Entrerios 3, Sarimento 2, Agvinagalde 5, R. Garsija 1, Ugalde 2, H.A. Garsija 1, Romero 2, Kanjelas, Moros 2, Gvardiola.

(Telegraf, foto: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA