BOKS: Holifildove rukavice iz legendarnog meča sa Tajsonom prodate za 35.200 dolara

Na prodaju je ponuđeno 445 predmeta koji su bili u vlasništvu nekadašnjeg bokserskog šampiona, najviše su plaćene rukavice koje je Ivander Holifild nosio u meču 1997. godine, kada mu je Majk Tajson odgrizao deo uveta

  • 0

Rukavice koje je legendarni američki bokser Evander Holifild nosio 1997. godine u meču sa Majkom Tajsonom prodate su za 35.200 dolara na licitaciji u organizaciji aukcijske kuće "Džulijens".

Rukavice sa tog meča, koji će ostati upamćen po tome što je Holifildu u toku borbe njegov protivnik odgrizao deo uveta, bile su jedan od 445 predmeta u vlasništvu američkog boksera koji su se našli na aukciji u petak u Los Anđelesu. Holifilda je bankrot primorao na to da se odvoji od dragih uspomena, a još ranije je morao da napusti luksuzno imanje od 109 soba u predgrađu Atlante na kojem je žoveo.

Kako prenosi AP, među njima je bio i pojas WBC, koji je Holifild uz titulu svetskog šampiona osvojio 1988. godine, a koji je odnet za 28.125 dolara. Purpurni satenski ogrtač sa crnim pojasom, koji je slavni bokser nosio 1996. tokom prvog od svoja dva meča protiv Tajsona, prodat je za 10.880 dolara, dok je njegov sat marke "kartije" dostigao 10.240 dolara. 

Holifild, čiji je nadimak bio Ratnik, bio je apsolutni prvak sveta u kruzer i teškoj kategoriji. Pet puta je osvajao titulu šampiona u teškoj kategoriji, po čemu je apsolutni rekorder.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA