REKORD: Rukavice Muhameda Alija prodate za 771.696 dolara (VIDEO)

Za svaki par rukavica koje je legenda borilišta nosila na mečevima sa Listonom i Frejzerom plaćeno je po 385.848 dolara, a na aukciji predmeta iz kolekcije čuvenog bokserskog trenera Anđela Dandija zarađeno je ukupno 1,3 miliona dolara

  • 0

Dva para rukovica koje je Muhamed Ali nosio u čuvenim boks mečevima protiv Sonija Listona 1964. i Džoa Frejzera 1971. godine prodate su po rekordnoj ceni od 385.848 dolara pojedinačno, to jest 771.696 dolara ukupno, nepoznatom kupcu koji je zahtevao da ostane anoniman.

Na aukciji su prodavani predmeti iz kolekcije čuvenog bokserskog trenera Anđela Dandija, preminulog februara ove godine, koji je najpoznatiji po uspesima koje je postigao sa Alijem, mada je radio i sa legendama poput Reja Šugera Leonarda i Džordža Formena u kasnijem periodu karijere, tokom devedesetih.

Na aukciji je zarađeno ukupno 1,3 miliona dolara, od čega će deo pripasti Fondaciji "Muhamed Ali", a deo će biti iskorišćen za lečenje ćerke Anđela Dandija, koja boluje od multiple skleroze.

Pobedom protiv Sonija Listona 1964. godine Muhamed Ali, tada još pod imenom Kasijus Klej, prvi put je postao profesionalni šampion sveta u superteškoj kategoriji, dok je poraz od Džoa Frejzera 1971. zapamćen u bokserskim analima kao "borba veka", pa nije čudno to što je za Alijeve rukavice iz tih mečeva plaćena najviša cena do sada.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA