Udovičić: Momci pokazali karakter

Selektor i igrači srećni zbog plasmana u finale, najavljuju osvajanje zlata

  • 0

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije, Dejan Udovičić, rekao nakon pobede nad Italijom i plasmana u finale Evropskog prvenstva da se ekipa trgla na vreme i da će sada pokušati da osvoji zlatnu medalju.

- Bili smo favoriti u meču sa svetskim prvakom. To ipak nije normalno. Drago mi je da su momci pokazali karakter u svakom trenutku - kazao je Udovičić novinarima posle meča u Ajndhovenu.

- Najvažnije je da smo ušli u finale. Čestitam svim momcima, borili smo se do poslednjeg trenutka. Pokušaćemo da osvojimo zlato - rekao je Živko Gocić.

Rival Srbije u finalu u nedelju biće bolji iz meča Mađarska - Crna Gora.

- Trgli smo se posle prve četvrtine i zasluženo smo u finalu. Na kraju je bilo i malo čarki, ali ništa posebno - rekao je Prlainović.

Najbolji strelac Srbije, Filip Filipović, uporedio je ekipu sa teniserom Novakom Ðokovićem koji se plasirao u finale Australijan opena u Melburnu.

- Nastavili smo kao Nole, njemu sve čestitke. Nadam se da ćemo se za dva dana radovati. Igrali smo prelepo, ali bilo je i tamnih momenata. Sada idemo da gledamo rukometaše - istakao je Filipović.

Kapiten Vanja Udovičić istakao je da se reprezentativci ne zadovoljavaju plasmanom u finale.

- Samo ću da se zahvalim ekipi, navijačima i na podršci iz Srbije. Još nismo rekli sve - poručio je kapiten delfina.

Jedan od mlađih članova nacionanog tima Stefan Mitrović dodao je da su Italijani još jednom pokazali da su opasan protivnik.

- Zna se ko su Italijani u vaterpolu. Ipak, sada moramo da zaboravimo ovaj meč. Hvala navijačima, imao sam utisak kao da sam igrao u nekom od gradova u Srbiji -  zaključio je Mitrović.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA