SVETI SAVA, TRI FINALA... SRBIJA - SVET 3:0

Nole, vaterpolisti i rukometaši obradovali milione Srba, pokazavši još jednom da u ovoj zemlji ne rastu jedino beda i beznađe

  • 5

Srpski sportisti ostvarili su jedinstven uspeh u istoriji ove zemlje. Ali ova tri juče osvojena finala nisu ništa u poređenju sa kolektivnim nacionalnim transom koji možemo da doživimo u nedelju. Tri finala za tri zlata!

Sve je krenulo u petak rano ujutro, kada je zvanično najbolji svetski sportista Novak Đoković savladao Škota Endija Mareja u Melburnu i obezbedio finale Australijan opena sa Nadalom. Pet sati se Nole borio kao lav, nije odustajao ni kada je izgledalo da će ga Marej udaviti besomučnim vraćanjem teških loptica. Nagrada je stigla kada je bilo najslađe, napravio je Novak brejk u 12. gemu petog seta, nastavio beskrajni niz uspeha i još jednom naciju zaluđenu sportom doveo na korak do ludila.

Potom su se delfini u Ajdhovenu poigrali sa svetskim šampionom Italijom. Već u drugoj četvrtini i azurima je postalo jasno da je borba za bronzu jedino što im je ostalo od Evropskog prvenstva. Filipović, Udovičić, Rađen i kompanija šarali su bazenom kao da su njemu rođeni. Finale sa Crnom Gorom došlo je kao poručeno za osvetu "braći" za jedini poraz na šampionatu.

A tek silina kojom su se rukometaši definitivno vratili na veliku svetsku scenu... Ubedljiva pobeda nad favorizovanom Hrvatskom pred 20.000 ljudi u Beogradskoj areni začinila je verovatno najveći dan u istoriji srpskog sporta. Najveći samo do nedelje, naravno.

Govorili su Hrvati pre meča da je našima potreban psiholog, da će im pobeda nad Vukovićevom ekipom biti još slađa ako u Areni ne bude njihovih navijača, tražeći motiv u nekoliko, ipak, izdvojenih incidenata u kojima su huligani napali njihove pristalice u Novom Sadu. Nije im uspelo, teren uvek najbolje pokaže sve.

Juče je bio Sveti Sava, školska slava. Klinci nisu išli na nastavu, što im je omogućilo da na miru odslušaju nekoliko časova škole života. Držali su ih profesori Nole, Filip, Darko, Neša, Vanja... Deci su objasnili prostu istinu bacivši im u sveske svega nekoliko reči - rad, istrajnost, borba, poštenje, skromnost...

I u nedelju je praznik. Još nije upisan ni u svetovni niti u crkveni kalendar, ali svi koji vole ovu zemlju obući će svečana odela. I konačno s ponosom viknuti Srbija! Jer Srbija nisu ni korupcija, ni nezaposlenost, niti siromaštvo i nerešeni problemi. Barem ne samo to, kako često sami sebe ubeđujemo.

Vreme je slavlja, opustite se i uživajte. Ceo svet bi da ovih dana bude Srbija.

(telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kocijan Ŧilip

    31. januar 2012 | 13:45

    ajd da se i vi malo veselite , Hrvati sve to prošli više puta lool^^

  • Goran Ristic

    28. januar 2012 | 14:16

    sampioni

  • telegrafrs

    28. januar 2012 | 00:32

    SVETI SAVA, TRI FINALA… SRBIJA – SVET 3:0 http://t.co/5X0gEsTX

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA