SRPKINJE NA ŠAMPIONKE: "Pred Norvežanke ne idemo pognute glave!"

Kapiten srpske rukometne reprezentacije Andrea Lekić najavljuje borbu protiv favorita za osvajanje prvenstva, dok Norvežanke očekuju da vide na čemu su posle utakmice sa Srbijom

  • 0

Rukometašice Srbije imaju najteži zadatak već u prvoj utakmici Evropskog prvenstva: da savladaju evropskog, svetskog i olimpijskog šampiona Norvešku. Selektor reprezentacije Srbije Saša Bošković rekao je da će ta utakmica pokazati koliko njegova ekipa može u drugom krugu ako dođe do njega.

– Nadam se da ćemo već u prvoj utakmici pokazati koliko možemo i da dođemo do cilja koji smo zacrtali, a to je drugi krug. Ne bih da potcenjujem ni Ukrajinu ni Češku, ali nam je utakmica sa Norveškom pokazatelj šta bismo mogli da uradimo u drugom krugu – rekao je Bošković.

U norveškoj ekipi su svesni uloge favorita na šampionatu, ali nijednog protivnika ne potcenjuju.

- Mi smo favoriti, i medalja je definitvno naš cilj, ali biće mnogo dobrih ekipa u Srbiji. Mislim da ćemo na prvoj utakmici protiv Srbije steći pravi utisak kakve su nam šanse. Hala će sigurno biti puna, a mi ćemo biti pod ogromnim pritiskom zbog publike – rekla je iskusna rukometašica Ida  Bjorndalen.

Olakšavajuća okolnost po Norvežanke može biti da "Arena" neće biti baš krcata, ali selektor Bošković uverava da će njegova ekipa učiniti sve da protiv svetskih, evropskih i olimpijskih šampionki dođe do povoljnog rezultata.

– Očekujemo da već protiv Norveške damo svoj maksimum. Norveška nam je sticajem okolnosti protivnik u prvom kolu i mi ćemo učiniti sve da dođemo do povoljnog rezultata. Najbolja su reprezentacija na svetu, imaju fantastične rezultate već 15 godina, osvojile su sve što su mogle i čast nam je da igramo sa njima – istakao je on.

Selektor Srbije je rekao da će njegove rukometašice pokazati koliko vole svoju zemlju.

– Mislim da će devojke pokazati publici koliko volimo ovu zemlju i koliko smo spremni da se odreknemo svega i pokažemo koliko vredimo. Želim da navijači dođu da podrže devojke i pokažu koliko vole svoju zemlju – rekao je Bošković.

– Spremne smo, zdrave i sa uzbuđenjem čekamo početak i utakmicu sa Norveškom. Oni su apsolutni favorit za osvajanje prvenstva, ali se nadamo da domaći teren predstavlja faktor iznenađenja. U utakmicu ne ulazimo pognute glave, radile smo i razmišljale kako sa njima – rekla je kapiten naše selekcije Andrea Lekić.

Utakmica između Srbije i Norveške igraće se u utorak od 20.15 u "Kombank Areni".

RASPORED UTAKMICA 1. KOLA:

Grupa A (Beograd, "Kombank Arena")

Ukrajina-Češka 17.45

Srbija-Norveška 20.15

Grupa B (Niš, "Čair")

Francuska-Makedonija 18.15

Švedska-Danska 20.15

Grupa C (Novi Sad, "Spens")

Nemačka-Španija 18.15

Hrvatska-Mađarska 20.15

Grupa D (Vršac, "Milenijum")

Crna Gora - Island 18.05

Rumunija-Rusija 20.15

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA