BARSA STIGLA U BEOGRAD: Džavaija ugurali u autobus (FOTO)

Košarkaši katalonskog tima doputovali namrgođeni u Srbiju na megdan sa Partizanom, a bivši centar "crno-belih" nije dobio priliku da nam kaže kako se oseća što će prvi put istrčati pred "grobare"

  • 0

Košarkaši Barselone stigli su u Beograd gde će sutra u "Pioniru" protiv Partizana pokušati da zadrže oreol jedine neporažene ekipe u Evroligi.

Navaro, Majkel, Uertas i ostali doputovali su oko 13.30 na aerdrom "Nikola Tesla" ali nama je najzanimljiviji bio Nejtan Džavai, bivši košarkaš "crno-belih", kome će ovo biti prvi meč protiv Partizana.

I taman kada smo krenuli da tamnoputog Australijanca pitamo šta očekuje u "Pioniru" i da li očekuje da ga publika pozdravi, pres ataše Barselone nas je sprečio i rekao da pitanja možemo da postavljamo na treningu. Potom je  bukvalno ugurao Džavaija u autobus.

PARTIZAN SE NIKAD NE PREDAJE

Ipak, uspeli smo da izvučemo nekoliko rečenica o meču sa Partizanom:

- Biće teška utakmica, znam kako je Partizan borbena ekipa, koliko se teško predaje. Znam odlično Lučića, igrao sam sa njim i mislim da je on njihov lider. Igrali smo sa njima u Barseloni i jako teško pobedili - rekao je Džavai za Telegraf.

Na pitanje šta očekuje od publike, gorostasni centar nije uspeo da nam kaže, jer ga je pres ataše ugurao u autobus.

- Izvinite, ne smem više da pričam, imaću problema sa klubom - dobacio je Džavai u prolazu.

Katalonski tim je do sada jedini neporaženi u Evroligi, a želja mu je da tako i ostane posle meča sa Partizanom, što će biti dosta teško.

Beograđani imaju plan da sruše Barsu, kao 2010. godine kada su im naneli prvi i jedini poraz tokom prve faze u dramatičnom meču, koji je odlučen posle sudijskog gledanja snimka poslednje akcije Španaca. Tada je centar Partizana Lorens Roberts skinuo loptu sa obruča.

TOMIĆ: JEDVA ČEKAM DA VIDIM NOVICU

Centar katalonskog kluba Ante Tomić kaže da je Barsa došla u Beograd da ostvari trijumf.

- Partizan ima jako mlade igrače, ne bih nikoga izdvajao. Oni sa timskom igrom i borbenošću prave te rezultate. Niko tu ne odskače. Poželeo bih im da prođu u TOP 16, ali da mi pobedimo u četvrtak - rekao je Tomić za Telegraf.

Pre dve sezone Partizan je bio jedini tim koji je pobedio Barselonu u regularnom delu, a Tomić kaže da je o tom meču bilo reči na trenizima.

- Bilo je nekog govora na trenizima o tom meču, ali ja nisam tada bio ovde, pa se ne sećam. Ali nema nikakve osvete, došli smo da odigramo utakmicu i da probamo da pobedimo - rekao je Tomić i dodao.

- Nadam se da ću već danas videti Novicu ( Veličkovića prim.aut.). Otići ćemo na večeru ako me puste iz kluba.

Na pitanje da li može da uporedi Real Madrid u kome je igrao do prošle sezone i Barselonu kao dva najveća španska rivala i da li je je slično kao prelazak iz Zvezde u Partizan, hrvatski košarkaš je rekao:

- Ne bih hteo to da komenatrišem i upoređujem. Moj prelazak je prihvaćen normalno. Ne znam kako je situacija ovde kada se pređe iz Partizana u Zvezdu ili obratno, verujem da je strahovita. U Španiji nije bilo neke gorčine, bilo je dosta pitanja kako i zašto, ali takav je bio moj odabir - poručio je Tomić.

(D. Stojmenović)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA