ŽENSKO RUKOMETNO EP: Crnogorke već u drugoj fazi

U grupi C, Mađarice savladale Nemačku 24:21, a Špankinje su savladale Hrvatsku 25:21. Crnogorke su u Vršcu obezbedile plasman u drugu fazu pobedom nad Ruskinjama 30:27

  • 0

Rukometašice Crne Gore plasirale su se u drugu fazu Evropskog prvenstva, pošto su u Vršcu savladale Rusiju sa 30:27 (20:14) u utakmici drugog kola D grupe.

Selekciji Crne Gore to je drugi trijumf u uvodnoj fazi šampionata, dok je Rusija zabeležila prvi poraz.

Najefikasnija u pobedničkoj ekipi bila je Jovanka Radičević sa šest golova, dok je Ruskinje predvodila Ljudmila Postnova sa pet pogodaka.

U drugoj utakmici ove grupe, Rumunija je savladala Island rezultatom 22:19, i tako se pozicionirala na drugom mestu u grupi.

Rukometašice Mađarske savladale su u Novom Sadu selekciju Nemačke sa 24:21 (11:14) u drugom kolu C grupe Evropskog prvenstva.

Nemice su odlično otvorile utakmicu, povele sa 6:1, ali su posle tajm-auta Mađarice uspele da smanje zaostatak na dva gola razlike (6:8), a zatim i da se potpuno vrate u igru jer su došle nadomak izjednačenja (10:11).

Međutim, reprezentacija Nemačke je ponovo u finišu poluvremena zaigrala mnogo bolje što im je i omogućilo da na odmor odu sa tri gola razlike.

Početak drugog dela utakmice apsolutno je pripao rukometašicama Mađarske koje su posle samo šest minuta igre, uz fantastičnu podršku sa tribina od oko 1.000 njihovih navijača stigle do izjednačenja (14:14), da bi 90 sekundi kasnije došle i do prvog vođstva na meču (16:15).

Od trenutka kada su ostvarile rezultatsku prednost Mađarice vođstvo nisu ispuštale iz ruku do kraja utakmice, a konačan rezultat ujedno je i najveća razlika koju su reprezentativke Mađarske imale na celom meču i koja će im mnogo značiti u slučaju da dođe do zatvaranja kruga od tri reprezentacije sa istim brojem bodova.

Naime, vrlo lako može da se desi da u C grupi tri reprezentacije takmičenje završe sa po jednom pobedom i dva poraza i u tom slučaju će odlučivati njihova međusobna gol razlika. Za tako nešto potrebno je da u poslednjem trećem kolu Španija pobedi Mađarsku, a Nemačka bude bolja od Hrvatske, što su i najrealniji ishodi tih utakmica.

U drugoj utakmici u Novom Sadu, reprezentacija Španije je pobedila selekciju Hrvatske sa 25:21 (13:10).

Celim tokom utakmice bilo je vidljivo da su rukometašice Španije prejake za oslabljeni tim Hrvatske u čijem sastavu nije bilo osam igračica koje su igrale na Olimpijskim igrama u Londonu.

U prvom poluvremenu, posle prvih desetak minuta ravnopravne igre, kvalitet Špankinja je počeo da izlazi na videlo, pa je "crvena furija" počela da stvara rezultatsku prednost da bi na poluvreme otišla sa pristojna tri gola prednosti.

Početkom drugog poluvremena reprezentacija Hrvatske je, baš kao i juče u duelu sa Mađarskom, odigrala odlično, posebno u odbrani, pa su stigle do izjednačenja, ali Špankinje ponovo pojačavaju ritam, predvođene najboljom igračicom meča Martom Mange i rutinski stizu do sigurne pobede.

Zanimljivost ovog meča bila je činjenica da je prvo isključenje na dva minuta viđeno tek u devetom minutu drugog poluvremena kada je isključenjem kažnjena reprezentativka Španije Elizabet Pinedo.

(Telegraf.rs/Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA