OKS DEMANTUJE: Višacki nije kažnjen, sve je loše protumačeno!

Olimpijski komitet Srbije osudio je "prenošenje netačnih informacija", i tvrdi da generalni sekretar OKS nije kažnjen, već da uživa punu podršku

  • 1

Olimpijski komitet Srbije oglasio se demantijem povodom vesti da je generalni sekretar OKS Đorđe Višacki optužen od strane Međunarodnog olimpijskog komiteta za učešće u nelegalnoj preprodaji karata na Olimpijskim igrama u Londonu.

Saopštenje prenosimo u celosti:

"Olimpijski komitet Srbije oštro osuđuje prenošenje netačne informacije u sredstvima javnih informisanja da je generalni sekretar OKS Đorđe Višacki kažnjen od strane Međunarodnog olimpijskog komiteta i da se za njega očekuje kazna od strane Olimpijskog komiteta Srbije.

Suštinski netačno interpretiranje zaključka Međunarodnog olimpijskog komiteta u domaćim medijima nanelo je nemerljivu štetu i Olimpijskom komitetu Srbije i lično generalnom sekretaru OKS Đorđu Višackom.

Đorđe Višacki kroz celu svoju karijeru, kako sportsku tako i karijeru sportskog radnika, nikada nije imao nijednu mrlju i nikada nije bio akter nijedne afere ili skandala.

Olimpijski komitet Srbije zahteva da sva sredstva javnog informisanja koja su objavila netačnu informaciju objave demanti na isti način i istim intenzitetom kako bi se naneta šteta Olimpijskom komitetu Srbije i generalnom sekretaru Đorđu Višackom makar ublažila.

Želimo da bude jasno da Generalni sekretar OKS Đorđe Višacki nije ni suspendovan, ni kažnjen od strane MOK. Naprotiv, u trenutku objavljivanja vesti na sajtu Radio-televizije Srbije sa naslovom "MOK kaznio Višackog" (kasnije promenjenog naslova u "MOK traži kaznu za Višackog"), u kojoj se kaže da "MOK traži da se generalnom sekretaru OKS zabrani učešće u radu međunarodnih olimpijskih tela", Đorđe Višacki nalazio se, kao i u ovom trenutku u Rimu, na Generalnoj skupštini Evropskih olimpijskih komiteta. On u svojstvu člana Skupštine Evropskih olimpijskih komiteta, zajedno sa Predsednikom OKS Vladom Divcem, učestvuje u razmatranju predloga o uvođenju Evropskih igara.

Imajući u vidu to da se svi predstavnici međunarodnog olimpijskog pokreta nalaze na Generalnoj skupštini EOK, ovim povodom iz Rima, pismom se oglasio i Član MOK, član Izvršnog odbora MOK i Predsednik Evropskih olimpijskih komiteta, gospodin Patrik Hiki, u kojem jasno demantuje da je Generalni sekretar Đorđe Višacki kažnjen ili suspendovan od strane MOK. U pismu se, naprotiv, navodi da generalni sekretar Đorđe Višacki uživa punu i jedinstvenu podršku, a gospodin Hiki naglašava da se raduje saradnji sa Đorđem Višackim i u budućnosti. Kopiju originalnog pisma, kao i prevod pisma dostavljamo vam kao sastavni deo ovog saopštenja.

PISMO PATRIKA HIKIJA

Usled netačnog saopštenja, koje se u nacionalnim medijima u Srbji pojavilo 7. decembra 2012.godine, ovim potvrđujemo da gospodin Višacki ni u jednom trenutku nije niti kažnjen niti suspendovan iz Olimpijskog pokreta.

Upravo suprotno, gospodin Višacki uživa našu potpunu i jednoglasnu podršku i mi se radujemo zajedničkom radu sa njim u budućnosti.

S najboljim željama,

Patrik Hikij

Predsednik Evropskih olimpijskih komiteta,

Rafael Pagnozi, generalni sekretar Evropskih olimpijskih komiteta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA