PREMIJER: Čelsi najzad pobedio, Arsenal do trijumfa sa penala, goleada u Velsu (VIDEO)

U 16. kolu Premijer lige Čelsi je lagano pobedio na gostovanju Sanderlendu (3:1). Isto tako, Arsenal je lako stigao do pobede nad Vest Bromvič Albionom, doduše sa dva penala, od kojih prvi nije uopšte ni postojao (2:0). Svonsi i Norič odigrali sjajnu utakmicu sa "kišom golova" (4:3)

  • 0

Najzad su se igrači Čelsija, pod vođstvom Rafe Beniteza, radovali pobedi u Premijer ligi. U 16. kolu "plavci" su uspeli da pobede na teškom gostovanju Sanderlend (3:1) i tako ostanu u trci za šampionsku titulu.

Zanimljivo je to što je na utakmici na "Stadionu svetlosti" i Fernando Tores bio dva puta strelac, konačno posle 12 sati i 30 minuta igranja fudbala bez postignutog gola. Prvo je u 11. minutu doveo svoj tim u vođstvo, dok je pogodio i s bele tačke u nadoknadi vremena prvog dela utakmice. Izgleda da je Benitez zaista talija Toresu. Kasnije je Huan Mata, u četvrtom minutu nastavka, zapečatio sudbinu domaćih, koji su uspeli da stignu samo do utešnog pogotka preko Džonsona u 66. minutu.

Ovo je bila 15 pobeda Čelsija nad ekipom Martina Onila iz 16 mečeva u svim takmičenjima.

Arsenal je u poslednjih šest utakmica upisao isto toliko bodova, a u prošlom kolu doživeli su vrlo neprijatan poraz od Svonsija na svom stadionu (2:0). Morali se da se vade kako znaju i umeju. Umeli su, ali malo i uz pomoć sudije. "Topdžije" su lako savladale Vest Bromvič Albion na svom "Emirejtsu" (2:0), a oba gola za domaće postigao je Španac Mikela Arteta s bele tačke. Prvi u 36. minutu realizovao je posle dosuđenog nepostojećeg prekršaja u kaznenom prostoru VBA. Stiven Rid ispružio je nogu kako bi uzeo loptu prilikom "lažnjaka" Santiju Kazorli, što je ovaj odmah iskoristio i perfektno pao, a to je sudiju i navelo da svira najstrožu kaznu.

Zanimljiva utakmica viđena je na stadionu "Liberti" u Velsu, gde su snage odmerile dve sjajne ekipe iz sredine tabele, Svonsi i Norič. Na kraju su gosti došli do pobede (4:3) u vrlo dinamičnoj utakmici. Zanimljivo je to što je i u prethodnih pet-šest mečeva ove dve ekipe padalo minimum tri gola. Danas je viđeno čak sedam golova i šest strelaca, naravno sjajni Miču bio je jedini koji je postigao dva.

Gosti su već posle prvih 45 minuta vodili sa tri gola razlike, ali su se onda "labudovi" vratili sa dva gola za samo osam minuta. Miču i De Guzman pogodili su u 51. i 59. minutu. Pokušavali su domaći da stignu barem do izjednačenja, ali ih je onda slomio malo gol Snodgrasa u 77. minutu, kada su gosti poveli 4:2. Tada se činilo da je sve gotovo, međutim Miču je morao da pogodi još jednom, i to u drugom minutu nadoknade, ali to je bilo sve što je Svonsi mogao da uradi.

Meču je prethodila joše jedna slika rasizma u Engleskoj. Jedan navijač domaće ekipe provocirao je igrača Noriča, tamnoputog Kamerunca Sebastijana Basonga. Međutim, iz Svonsija su se kasnije oglasili da je taj isti navijač uhapšen i da je optužen  da je upućivao rasističke povike prema igraču Noriča.

I posle 16 kola Kvins Park Rendžers nema pobedu. U Viganu su bili blizu nje, ali je na kraju ipak bilo 2:2. Domaći su poveli u prvom poluvremenu, mada su "policajci" brzo izjednačili, a zatim u drugom poluvremnu i poveli preko Đibrila Sisea u 71. minutu. Tada se činilo da KPR možda i može nekoga da pobedi ove sezone, međutim Bosežur je posle samo tri minuta izjednačio i ispostavilo se postavio konačan rezultat (2:2).

Zanimljivo je to što su internacionalci iz Šanije u ovom kolu Premijer lige postigli čak sedam pogodaka!

U nedelju se igra najveći derbi kola između gradskih mančesterskih rivala Sitija i Junajteda. Meč je na programu u 14.30 sati.

REZULTATI 16. kola:

subota:

Arsenal - VBA 2:0

( Arteta 36(pen), 64(pen). )

Aston Vila - Stouk 0:0

Sautempton - Reding 1:0

( Punčeon 61. )

Sanderlend - Čelsi 1:3

( Džonson 66. - Tores 11, 45(pen), Mata 49. )

Svonsi - Norič 3:4

( Miču 51, 90+2, De guzman 59. - Vitaker 16, Basong 40, Holt 44, Snodgras 77. )

Vigan - KPR 2:2

( Mekarti 19, Bosežur 74. - Nelsen 26, Sise 71. )

nedelja:

Mančester Siti - Mančester Junajted 14.30h

Everton - Totenham 16.00h

Vest Hem - Liverpul 17.00h

ponedeljak:

Fulam - Njukasl 21.00h

TABELA: Mančester J. 36(-1), Mančester S. 33(-1), Čelsi 29, Totenhem 26(-1), VBA 26, Arsenal 24, Svonsi 23, Everton 23(-1)...

(D. G.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA