SERIJA A: Toti objasnio fudbal Fiorentini, Atalanta prekinula post i popila "mlekadžije" (VIDEO)

U derbiju kola Roma na "olimpiku" savladala Fiorentinu (4:2) uz maestralnu partiju "princa Rima". Ekipa iz Bergama prekinula niz od tri uzastopna poraza u Seriji A i pobedila Parmu na svom terenu (2:1)

  • 0

Ekipa Atalante je u poslednjih šest kola imala rezultate u serijama, prvo je vezala tri pobede, a zatim se sve to urušilo u tri vezana poraza od Bolonje, Đenove i Fiorentine. Došlo je njihovo vreme za novo uzdizanje forme i rezultata, pa je na stadion "Atleti Azuri Italija" stigla Parma, koja ove sezone prikazuje takođe vrlo dobre partije. Ovog puta "mlekadžije" nisu mogle da izađu na kraj sa Atalantom (2:1).

"Boginje" iz Bergama su povele već posle četiri minuta igre, kada je Herman Denis postigao svoj peti ovosezonski pogodak u dresu Atlante. Pri kraju prvog poluvremena Peluso je povisio na 2:0 za domaće, ali nadu gostima održao je Amauri u poslednjim trenucima prvog dela igre.

Međutim, rezultat se do kraja nije promenio i Parma je nastavila negativnu tradiciju u Bergamu, gde nije pobedila od sezone 2005/2006.

U drugom subotnjem meču pravi derbi - Roma - Fiorentina (4:2)! Sjajan meč na Olimpiku koji je još jednom obeležio fudbalski genije i "Princ Rima" Frančesko Toti sa dva gola i jednom asistencijom. Bolje da ništa ni pričamo o utakmici, već je na Vama da samo pogledate kakve bravure je pokazao Frančesko Toti a posebno obratite pažnju na njegov drugi a Romin treći pogodak koji je postigao u poslednjem minutu prvog poluvremena.

REZULTATI 16. kola:

Subota:

Atalanta - Parma 2:1

( Denis 4, Peluso 38. - Amauri 45. )

Roma - Fiorentina 4:2

( Leando 7, Toti 19, 45, Osvaldo 89. - Ronkalja 14, El Hamdeui 46. )

Nedelja:

Kaljari - Kjevo 15.00h

Palermo - Juventus

Peskara - Đenova

Sijena - Katanija

Torino - Milan

Inter - Napoli 20.45h

Ponedeljak:

Sampdorija - Udineze 19.00h

Bolonja - Lacio 21.00h

TABELA: Juventus 35, Napoli 33, Napoli 31, Fiorentina 29, Lacio 29, Roma 29(+1), Milan 21, Atalanta 21(+1)...

(D. G.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA