EP Vaterpolo: Delfini uvereni u trijumf

Finalna utakmica EP između Srbije i Crne Gore igra se od 15.30 časova uAjndhovenu, srpski vaterpolisti sigurni da će pehar vratiti u Beograd

  • 0

Vaterpolo reprezentacija Srbije boriće se u nedelju u Ajndhovenu za evropsko zlato protiv Crne Gore. Biće to repriza finala Evropskog prvenstva iz Malage 2008. kad su ajkule iznenadile delfine i pobedile 6:5 posle produžetaka.

Dve selekcije sastale su se i u grupnoj fazi ovde u Ajndhovenu i tada je Crna gora u meču koji za Srbiju nije imao rezultatski značaj, pobedila 11:7.

EP u Ajndhovenu je šesti kontinentalni šampionat zaredom koji će daosvoji reprezentacija s područja bivše Jugoslavije. U budimpešti 2001. titulu je osvojila SR Jugoslavija, u Kranju 2003. trijumfovala je Srbijai Crna Gora, tri godine kasnije u Beogradu nezavisna Srbija a 2008 u Malagi Crna gora. Titulu iz Zagreba2010. ovde je branila Hrvatska, a u nedleju će se na krov Evrope vratiti Srbija ili Crna gora.

Srpski vaterpolisti u glas poručuju iz Ajndhovena da izuzetno poštuju selekciju Crne Gore, ali tvrde da će ishod nedeljnog finala biti povoljan za Srbiju.

- Finale je finale i nikakva dalja priča tu nije potrebna. Apsolutno poštujemo protivnika, ali gledamo samo sebe. Dobro smo igrali na ovom prvenstvu i s te strane sam zadovoljan. Znamo protivnika, ali, znaju i oni nas - jasan je selektor Dejan Udovičić.

Kapiten Srbije Vanja Udovičić, koji će četvrti put igrati u finalu šampionata Evrope (osvojio zlata 2003 i 2006 i srebro 2008), zahvalio se navijačima i pozvao ih da dođu i na finalni meč.

- Mislim da u finalu igraju dve najbolje ekipe. U jednoj utakmici je sve moguće, ne odlučuje uvek suvi kvalitet. Moramo da budemo okrenuti sebi jer ako igramo kako se dogovorimo, onda nam ni selekcija sveta ne može ništa - istakao je Udovičić.

Da sve zavisi od delfina smatra i najbolji vateerpolista sveta za prošlu godinu Filip Filipović.

- Crna Gora je kvalitetnija od Italije, ali pokušaćemo da iskoristimo njihove mane. Promenom selektora oni su izašli iz monotonije, imaju vrhunske individualce, Gojkovića, braću Janović, Zlokovića, Ivovića. Ipak, naš cilj je zlato i učinićemo sve da ga osvojimo - poručio je zvanično najbolji vaterpolista sveta.

Finalna utakmica EP između Srbije i Crne Gore igra se sutra od 15.30 časova u bazenu Piter van den Hugenband u Ajndhovenu. Prethodno će se u meču za treće mesto sastati selekcije Italije i Mađarske. Evropske šampionke postale su vaterpolo reprezentativke Italije koje su u finalu ženskog dela turnira savladale grčku 13:10.

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA