PUCANJ NA KOŠARKU: 12 godina od smrti Harisa Brkića

Na današnji dan pre 12 godina ispred hale Pionir nepoznati napadač je pucao u glavu košarkaša Partizana, koji je preminuo tri dana kasnije u bolnici

  • 1

Na današnji dan 12. decembra 2000. godine upucan je košarkaš Partizana Haris Brkić ispred hale Pionir dok se vraćao sa treninga. Nepoznati napadač je sa dva hica u glavu ranio Brkića, koji je preminuo tri dana kasnije u bolnici.

Prema informacijama iz policije ubistvo Harisa Brkića bilo je naručeno a iako je sprovedena opsežna istraga njegov ubica i naručioci nikada nisu otrkiveni.

Košarkaški klub Partizan  svake godine odrtžava memorijalni turnir u znak sećanja na svog igrača a na turniru učestvuju ekipe mlađih kategorija Partizana, Bosne, Budućnosti i jedne ekipe po pozivu.

Haris Brkić je rođen 1974. godine u Sarajevu iz kojeg se 1992. sa porodicom preselio u Beograd kako bi nastavio karijeru u Partizanu. U karijeri je još igrao i za podgoričku Budućnost. Bio je povremeni reprezentativac Jugoslavije.

Kapiten Crvene zvezde Igor Rakočević koji je zajedno sa Harisom nosio dres podgoričke Budućnosti u sezoni 2000/'01. kaže da je još u šoku:

- Kao da se juče desilo, sećam se tog dana kada je Haris poginuo. Svi smo bili šokirani, bio je dečko koji se nikada nikome nije zamerio, nikome ružnu reč rekao...

- Zbog toga nas je sve to iznenadilo... I dan-danas ga se setim, teško mi je i dalje! A ne mogu ni da zamislim kako je tek njegovim roditeljima, koji su izgubili sina jedinca.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grobar

    12. decembar 2012 | 12:45

    Otišo si Harise, ostala je tuga, uvek će te voleti, grobari sa juga.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA