VATERPOLO EVROKUP: Radnički na Debrecin u polufinalu

Prva utakmica na programu je 23. januara u Kragujevcu, dok je revanš dve nedelje kasnije u Mađarskoj. U drugom polufinalu sastaju se Savona i Florencija

  • 0

Vaterpolisti kragujevačkog Radničkog igraće u polufinalu Kupa Evrope protiv mađarskog Debrecina, određeno je žrebom u Savoni.

Kako prenosi sajt vaterpolovesti.com, prva utakmica na programu je 23. januara u Kragujevcu, dok je revanš dve nedelje kasnije u Mađarskoj.

U drugom polufinalu sastaju se italijanski timovi Savona i Florencija.

Kragujevčane očekuje pravi izazov u dvoboju sa Debrecinom, za koji brani srpski reprezentativac Branislav Mitrović, a ulog je finale već u prvoj godini nastupa. 

Radnički je do polufinala stigao vrlo ubedljivo. Najpre je u D kvalifikacionoj grupi, kojoj je bio domaćin u Kragujevcu, pobedio sve rivale, a potom u četvrtfinalu u dva meča ubedljivo savladao španski Mataro. Debrecin je, takođe, bio domaćin Grupi C i kao Radnički lako se domogao prvog mesta, a nešto više muke imao je u četvrtfinalu protiv moskovskog Dinama, međutim, dobio je oba meča.

Predstojeći duel biće provera snaga za oba tima. Radnički je kvalitetom sigurno u prednosti, jer u sastavu ima izuzetne pojednice poput Vanje Udovičića, Filipa Filipovića, Borisa Zlokovića, Damira Burića i Zdravka Radića. Ipak, Mađari su u ovom trenutku odigrali više mečeva sa snažnim rivalima u okviru nacionalnog prvenstva, gde trenutno zauzimaju 4. poziciju na tabeli sa sedam pobeda i dva poraza.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA