SKANDAL: Nole nije među kandidatima za najboljeg sportistu sveta!

Najbolji teniser na svetu nije se našao ni u nominaciji za prestižnu nagradu "Laureus" za najboljeg sportistu sveta koju je prošle godine osvojio

  • 1

Najbolji teniser sveta Novak Đoković neće biti u prilici da brani titulu najboljeg sportiste sveta jer nije ni nominovan!!!

Dodela nagrade biće održana u Brazilu, u Rio De Ženeiru, 11. marta 2013. godine.

Da li je ovo propust organizatora ili namera - ne zna se, ali je svakako skandal većih razmera, pogotovo što su u konkurenciji pojedini sportisti koji su bili i prošle godine nominovani ili koji su osvajali tu nagradu.

Ostaje pitanje zašto nema Đokovića bar među nominovanima, jer ne postoji pravilo da laureat ne sme da brani titulu. Osim toga, Federer je to priznanje osvajao čak četiri puta zaredom!!!

Nole, koji je prošle godine osvojio ovu titulu, i ove godine je imao dobre rezultate. Ponovo je zauzeo prvo mesto ATP liste uz nekoliko osvojenih mastersa i grend slem u Australiji, i najmanje što bi trebalo je da se nađe na listi.

Ovako, šanse se uvećavaju za Juseina Bolta, Lea Mesija, Majkla Felpsa, Moa Faraha i ostale koji su nominovani u konkurenciji muškog sportiste.

Podsetimo, nagrada "Laureus" za najboljeg sportistu sveta ustanovljena je 2000. godine kada je to priznanje osvojio golfer Tajger Vuds, koji je bio nagrađen i 2001.

Nakon toga ređali su se velikani sporta, kao što su: nemački vozač formule 1 Mihael Šumaher (2002. i 2004), američki biciklista Lens Armstrong (2003), švajcarski teniser i rekorder sa četiri priznanja Rodžer Federer (2005, 2006, 2007. i 2008), atletičar sa Jamajke Jusein Bolt (2009. i 2010) i španski teniser Rafael Nadal (2011).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JNA*

    14. decembar 2012 | 10:26

    Pa normalno nemože da bude,kad je Srbin. A mi Srbi još se prodajemo kao kur.etine svim Evropskim integracijama. A normalno narod glasa.....Joooj demokratijo ko to smisli?? Narod je kao ovca,koje možeš pretjerati žednu preko rijeke....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA