F1 ŠEFOVI TIMOVA: Alonso je najbolji u 2012?!

Šefovi timova Formule 1 većinom glasova odlučili da za najboljeg vozača minule sezone proglase vozača Ferarija Fernanda Alonsa

  • 0

Red Bul najbolji u kategoriji konstruktora. Sebastijan Fetel pobednik je Formule 1, i to treću put zaredom, ali je zato Fernando Alonso najbolji vozač za prethodnu sezonu?! Kako sad to?

Šefovi timova najbržeg cirkusa na svetu većinom glasova su odlučili da za najboljeg vozača u upravo završenoj sezoni izaberu vozača Ferarija Španca Fernanda Alonsa, koji je bez titule već šest godina, a tako je bilo i u ovoj sezoni kada nije uspeo da iskoristi sva moguća otvorena vrata za pobedu u poslednjoj trci na Interlagosu.

Čak osam od 11 šefova timova dalo je Alonsu najveći mogući broj bodova, po 25, pa je u ukupnom zboru imao čak 71 poen više od Sebastijana Fetela (odnos glasova: 269:198). Treće mesto pripalo je Luisu Hamiltonu, doskorašnjem vozaču Meklarena a novom vozaču Mercedesa.

Glasali su: Kristijan Horner (Red Bul), Stefano Domenikali (Ferari), Martin Vitmarš (Meklaren), Ros Braun (Mercedes), Erik Bulije (Lotus), Frenk Vilijams (Vilijams), Bob Fernli (Fors Indija), Moniša Kaltenborn (Zauber), Siril Abitebul (Kateram), Džon But (Marusija) i Luis Perez-Sala (HRT).

Glasovi su se delili jednako bodovima za mesta u trkama u šampionatu, 25 bodova za prvo mesto, 18 za drugo i 15 za treće.

Ovo je drugi put da Alonso osvaja ovu nagradu i to opet nakon što je u poslednjoj trci sezone izgubio prvenstvo (prethodno mu se to isto dogodilo 2010. godine).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA