NBA: Niksi produžili agoniju Lejkersa, Pavlović solidan u pobedi Portlanda (VIDEO)

Njujorčani silovitim početkom slomili goste iz Los Anđelesa, koji su u finišu ublažili poraz na "prihvatljivih " 116:107. Portland savladao San Antonio sa 98:90

  • 0

Lejkersi, za koje se mislilo da će biti jedan od glavnih kandidata za titulu u tekućoj NBA sezoni, nastavljaju sa posrtanjem, meru su im ovog puta uzeli Njujork niksi predvođeni Karmelom Entonijem, koji je zabeležio 30 koševa u pobedi svoje ekipe sa rezultatom 116:107.

Već prva četvrtina nagovestila je konačni ishod, domaćini su vodili sa 41:27, da bi na poluvremenu prednost i povećali na 68:49. Njujorčani su pogodili 22 od prvih 30 šuteva iz igre i osam od prvih deset pokušaja trojke.

U završnici, Lejkersi su iskoristili izlazak Entonija zbog povrede članka šest i po minuta pre kraja i poraz učinili snošljivijim. Entoni je loše doskočio posle faula Dvajta Hauarda, ali posle meča bio je optimističan i utisak je da nije teže povređen.

- Sve je dobro. Trenutno sam malo izranjavan, članak, koleno, kuk - izjavio je Entoni.

Glavna podrška Entoniju bili su Tajson Čendler (18 poena) i rezervisti Džej Ar Smit (18) i Stiv Novak (14), Rejmond Felton zabeležio je 19 poena i osam asistencija, ali uz vrlo slab šut iz igre - 9-26.

Niksi još nemaju poraz na domaćem terenu, ovo im je deveti trijumf, a sa ukupnim bilansom 17-5 predvode Istočnu konferenciju.

U ekipi iz Los Anđelesa Kobe Brajant sa 31 poenom bio je najefikasniji, Meta Vorld Pis postigao je 23, Dvajt Hauard 20. Stiv Neš i Pau Gasol i dalje odsustvuju zbog povreda.

Saša Pavlović nije bio starter kao na meču sa Torontom, ali i sa klupe pružio je solidan doprinos značajnoj pobedi Portlanda nad San Antoniom sa 98:90. Pavlović je zabeležio šest poena, četiri skoka, dve asistencije, četiri ukradene lopte, jednu blokadu i tri prekršaja za skoro 33 minuta na parketu. Nije mu išao šut za dva poena, 0-4, ali zato jesu trojke, 2-3.

Domaćine je predvodio sjajni debitant Demijen Lilard sa 29 poena, sedam skokova i šest asistencija, Lamarkus Olridž postigao je 22 poena.

U ekipi San Antonija Toni Parker zabeležio je 21 poen, Tim Dankan 16, Manu Đinobili i Tijago Spliter po 12.

Atlanta je zabeležila očekivanu pobedu sa 113:90 nad Šarlotom, koji je posle solidnog starta sezone upisao deseti poraz zaredom. Da gosti nemaju čemu da se nadaju, bilo je jasno već posle prvog perioda, 30:19. Domaćini su iskoristili priliku da razigraju ekipu, pa je najefikasniji bio rezervista Devin Haris sa 20 poena. Džoš Smit postigao je 18, Ajvan Džonson 16.

Stratna postava Šarlota sa ukupno 40 poena bila je daleko od potrebnog nivoa, nešto bolji bili su igrači sa klupe, Džerald Henderson (17 poena) i Ramon Sešns (16).

REZULTATI:

Atlanta-Šarlot 113:90

Njujork niksi - L. A. lejkersi 116:107

Portland- San Antonio 98:90

(Telegraf.rs / Foto: Tanjug / AP)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA