Dres vredan milion dolara

Kapiten hokejaške reprezentacije SAD, koja je u Lejk Plesidu sa 4:3 pobedila SSSR, u jednoj od najinteresantnijih utakmica u istoriji odlučio da na aukciju ponudi dres i štap sa te utakmice

  • 1

Materijalni "delovi" istorije oduvek su bili, bez obzira na cenu, primamljivi kolekcionarima. Sportski rekviziti, dresovi, ali i ostale memorabilije imaju svoje kupce, a prema pisanju američkih novinara, dres hokejaške reprezentacije SAD sa Olimpijskih igara 1980. godine biće prodat za milion dolara.

Majk Erucione, kapiten ekipe koja je u jednoj od najboljih i najdramatičnijih utakmica u istoriji hokeja pobedila "drim tim" Sovjetskog Saveza sa 4:3, ponudio je dres i štap na aukciju.

Iako je meč, nazvan "Miracle on Ice" (Čudo na ledu), odigran pre 32 godine, pojedine "stvari" se odavno prodaju za više stotina hiljada dolara. Tako je Mark Vels svoju zlatnu medalju prodao za 310.000 dolara, dok je Ken Morou za dres iz polufinala sa Fincima dobio 104.000 zelenih novčanica.

Milion dolara je očekivana cena, što ne znači da neće biti prodat i za više. Eto, ukoliko ste zainteresovani za deo američke sportske istorije, na sajtu "Heritage Auctions" možete pronaći dodatne informacije u vezi sa samom prodajom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA