ANA ĐOKIĆ PRED ISTORIJSKO POLUFINALE: Neću pevati nijednu himnu!

Crnogorska rukometašica Ana Ðokić izjavila je da će joj u polufinalnom duelu na šampionatu Evrope biti veoma neobično da igra protiv zemlje u kojoj je rođena

  • 9

Rukometašica Crne Gore Ana Đokić jedna je u nizu igračica koje su u poslednjih nekoliko godina napustile selekciju Srbije i zaigrale za Crnu Goru.

Da je deo Srbije, danas bi se verovatno pričalo o napadu na zlatnu medalju, a rukometašice Crna Gora ne bi sigurno mogle da pariraju Srpkinjama. Ipak, to nam je što nam je. Sutra uveče u "Areni" će u duelu biti dva tima čije igračice su godinama bile jedan tim, jedna selekcija.

- Nisam verovala da Srbija može da izbori plasman na Olimpijske igre, odabrala sam Crnu Goru, koja ne samo da je uspela, već je i osvojila medalju. Iz tog ugla sam ispunjena. Srbija je pokazala da ima kvalitet, došla je do polufinala i svaka joj čast na tome. Biće neobično, jer prvi put igram protiv bivše zemlje, ali ne mislim da će to uticati na moje izdanje. Neću pevati nijednu himnu, došla sam da igram rukomet, sve ostalo je nebitno - rekla je Ðokićeva novinarima u "Kombank Areni".

Ona je dodala da se u Srbiji oseća kao kod kuće i da ne veruje da atmosfera na tribinama može da je pokoleba.

- Sigurno se ovde bolje osećamo nego u Londonu, ovde smo kao svoj na svome. Ljudi su nam izlazili u susret i sve što smo tražile smo dobile. Zadovoljna sam organizacijom šampionata. Uostalom, Srbija se dokazala kao dobar domaćin i u januaru kada je bio muški šampionat - istakla je rođena Aranđelovčanka.

Dres Crne Gore u sutrašnjem polufinalu nosiće još jedna dojučerašnja Srpkinja - Katarina Bulatović.

Međutim, za razliku od Ðokićeve, ona baš i nije bila pričljiva tokom "druženja sa novinarima".

- Ana i ja smo profesionalci. Činjenica da igramo protiv Srbije neće uticati na nas. Biće to još jedna u nizu utakmica - poručila je Bulatovićeva, rođena Kragujevčanka, svakako igračica od koje preti najveća opasnost u polufinalnom meču.

Prva igračica koja je srpski dres zamenila crnogorskim bila je Bojana Popović, a osim Ðokićeve i Bulatović, to su učinile još Ana Radović i Mira Milenković.

Polufinale šampionata Evrope između Srbije i Crna Gore igra se sutra od 17 sati u "Areni".

Prethodno, u prvom polufinalu u 14.30 sastaju se Norveška i Mađarska.

(Tanjug / Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    14. decembar 2012 | 18:29

    Jedno je promeniti klub, pa sutra igrati protiv njega, to je profesionalizam. Promeniti drzavu, pa igrati protiv svoje, je nesto sasvim drugo i to govori o njima

  • djoka

    14. decembar 2012 | 18:13

    Kako se zovu žene koje prodaju svoju čast za pare? Mislim da svi znamo odgovor.

  • Bili Piton

    14. decembar 2012 | 15:57

    Prodale veru za večeru.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA