NOKAUT U PRVOJ RUNDI: Piperski odbranio titulu sveslovenskog prvaka!

Srpski bokser Milan Piperski je u svom rodnom Zrenjaninu po drugi put odbranio titulu sveslovenskog prvaka u WBC verziji, i to posle samo 160 sekundi

  • 0

Glavna "zvezda" Balkan boksinga, srpski bokser Milan Piperski, po drugi put je odbranio titulu sveslovenskog prvaka u WBC verziji u svom rodnom Zrenjaninu.

Piperski je u večeri u kojoj je dočekao svoj rođendan nokautirao Ferenca Zelda, Slovaka mađarskog porekla, posle samo dva minuta i 40 sekundi.

Velika šteta je što se nije gledalo više boksa, ali maestralna serija Milana Piperskog u prvoj rundi od nekoliko vezanih udaraca dovela je do klasičnog nokauta desnim krošeom i Zelda je bio oboren odmah na pod.

Duel sa Zoldom, za Piperskog je bio deseti, a u dosadašnjem delu karijere srpski bokser ima svih devet pobeda, od kojih tri nokautom. Milan je bio vrlo uzbuđen posle brzinski završenog meča.

- Nisam očekivao da će ovako brzo doći kraj. Nokut dolazi sam posebi pa je tako došao i ovaj, iako sam znao da je protivnik vrlo tvrd. Apsolutno sam uzbuđen ali stvarno nisam očekivao da će ovako brzo doći kraj - nije verovao u ovaj uspeh Piperski, a o sledećim dostignućima je prokomentarisao vrlo ambiciozno.

- Ja bih voleo već sada da napadnem titulu prva sveta, ali za to je moj menadžer i menadžerski tim zadužen. - a pošto mu je sutra rođendan imao je nešto i sebi da zaželi - Za svoj rođendan želim da već sledeće godine odbranim još neki put titulu - oduševljen je bio Piperski svojim sjajnim mečom.

Ceo Zrenjanin je bio sve vreme na nogama, a karata odavno nije bilo u slobodnoj prodaji. Očekivali su da će videti dobar meč što su i videli, ali verovatno su očekivali da bude bar malo duži.

Duel Piperskog i Zelda na programu je bio u okviru celovečernje manifestacije „Magnetrans Gala boxing night“, koja je počela još u 20 časova u Kristalnoj dvorani. Glavni događaj večeri počeo je malo posle 23 časa.

Piperski je do sada odigrao preko 250 mečeva u amaterskoj konkurenciji, bio je višestruki šampion Jugoslavije, Srbije i Crne Gore, kao i Srbije.

Diplomirani je sportski trener, a u profesionalni ring  ušao je početkom 2011. godine. Pobedio šest puta i dobio pravo da se bori za titulu sveslovenskog šampiona u WBC verziji.

Titulu je odbranio prvi put u avgustu na Zlatiboru, protiv Ukrajinca Procišina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA