NEMA STADIONA: FK Brest ostao bez terena zbog puževa!

Francuski fudbalski klub Brest, kojem je kao uslov za opstanak u Prvoj ligi postavljen uslov izgradnje novog centra za treniranje, morao je da odustane od planirane kupovine terena jer se na njemu pojavila zaštićena vrsta puževa

  • 0

Neverovatna pojava na fudbalskom terenu u Francuskoj. Puževi su se pojavili na zemljištu koje je predviđeno za izgradnju terena i sprečili fudbalski klub Brest da izgradi novi teren, što im je postavljeno kao uslov za opstanak u ligi!

Uprava kluba se posle višemesečne potrage za idealnim mestom za izgradnju centra odlučila za kupovinu zemljišta u poljoprivrednoj zoni u opštini Finestr.

Dobijena je dozvola za gradnju, a akcionari su bili oduševljeni, ali klub se uskoro suočio sa ogromnom preprekom, na zemljištu planiranom za izgradnju pojavila se zakonom zaštićena vrsta puževa. 

Lokalna organizacija za zaštitu životne sredine, koja je na tom lokalitetu primetila puževe, podnela je žalbu administrativnom sudu protiv izgadnje centra.

Klub Brest, koji je primoran da odustane od projekta o izgradnji, traži novo rešenje.

Ostalo je još malo vremena s obzirom na to da je Fudbalska federacija Brestu dala rok do kraja sezone 2013/2014, inače će morati da napusti Prvu ligu zbog neispunjavanja propisanih pravila, preneo je francuski list Atlantiko.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA