ZAŠTO SU CRNOGORKE IMALE VEĆU PODRŠKU? Đurković: Bilo bi glupo da delimo karte našim navijačima!

"Crnogorski savez je kupio karte za svoje navijače i zato ih je bilo dosta na polufinalu, ali iz njih stoji država, dok mi nismo u mogućnosti da našim fanovima delimo, a kamoli kupimo karte", kaže generalni sekretar RSS.

  • 6

Generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković zadovoljan je organizacijom Evropskog prvenstva za žene, a jedino mu je zasmetala slaba poseta na mečevima naše selekcije.

Đurković je istakao da RSS nije mogao da kupuje karte za svoje navijače jer bi to bilo glupo, ali da je rekord od 13.589 gledalaca na polufinalu pokazao da je publika prepoznala dobre igre našeg tima.

- Izuzetno sam zadovoljan organizacijom šampionata, sve je proteklo u najboljem redu i bez ikakvih problema. To su potvrdili i čelnici EHF-a koji su izneli niz pohvala za našu organizaciju - počeo je priču Đurković za Telegraf.

OBOREN REKORD ŽENSKIH MEČEVA

- Jedino čime nisam zadovoljan je poseta na utakmicama naše selekcije, iako je oboren rekord svih ženskih rukometnih mečeva od 13.589 gledalaca. Tu smo imali i objektivnih problema kao što je snežna mećava koja je pala baš usred takmičenja, zbog čega je dosta ljudi i odustalo od dolaska.

- Međutim, izgleda da smo mi podigli lestvicu visoko na muškom šampionatu koji je bio posećen odlično, ali ženski rukomet nije toliko popularan kao muški. Mada mislim da su devojke svojom borbom i prikazanom igrom zaslužile veću posetu.

- Sa druge strane, EHF ne dozvoljava da se dele karte, već moraju da se kupuju, pošto prema ugovoru i evropska kuća rukometa treba da ima zaradu od prodaje karata.

- Nije tačno da je bilo više navijača Crne Gore na meču polufinala. Od 13.500 ljudi, crnogorskih navijača je bilo oko 2.000, ali su bili grupisani pa su delovali sinhronizovanije i verovatno zbog toga glasnije - rekao je Đurković i dodao:

- Njima je njihov savez obezbedio i prevoz i ulaznice za taj meč, ali oni su u drugačijoj situaciji nego naš savez. U Crnoj Gori je ženski rukomet brend broj jedan, Budućnost je prvak Evrope i cela država stoji iza reprezentacije.

VIŠE NAVIJAČA NEGO NA ŽENSKOJ ODBOJCI

Na pitanje zbog čega naš savez nije reagovao i kupio ulaznice za naše navijače, generalni sekretar RSS je rekao:

- Mi smo podelili neke karte, ali ne nešto mnogo, uglavnom za bolja mesta. Ali lično mislim da je glupo da mi kao organizatori kupujemo karte za naše navijače.

- To mi je totalno neprivatljivo. Kada domaća selekcija igra polufinale Evropskog prvenstva, mislim da je to najveći događaj trenutno u zemlji i da je samo dovoljan poziv za navijače. Takođe, cene karata su bile mnogo niže nego na muškom rukometnom prvenstvu - objasnio je Đurković  i napravio poređenje sa Odbojkaškim savezom.

- Na šampionatu za odbojkašice u našoj zemlji 2011, naša selekcija je imala oko 200-300 gledalaca na prvih pet mečeva. Tek u polufinalu su imali oko 2.500 ljudi, a na finalu 7.000, ali su te karte bile podeljene.

- Sa druge strane, mi smo od starta imali 4.000 navijača na mečevima Srbije i poseta je konstantno rasla iz meča u meč do 13.589 u polufinalu. Tako da, kada se pogledaju te činjenice, možemo da budemo zadovoljni posetom.

On je na kraju izrazio uverenje da će za godinu dana na Svetskom prvenstvu za rukometašice, koje će biti u Srbiji, poseta biti mnogo bolja.

- Svetska rukometna federacija (IHF) je malo fleksibilnija od evropske i zato se nadam da ćemo moći da uradimo nešto više po pitanju karata. A ovo iskustvo sa šampionata će nam pomoći da taj segment na Svetskom prvenstvu podignemo na viši nivo - poručio je Đurković.

(D. Stojmenović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dodje maca na vratanca

    17. decembar 2012 | 16:00

    Vidi ovako,ja iskreno nemam nista protiv CG ali me samo jedna stvar interesuje.Zar mi Srbi nemamo nase Srbe da vode Rss,Fss,Oss nego da nam ih vode CG?Djurkovic,Boskovic,Perunicic-Cg, Karadzic,Lakovic-Cg Boricic,Milosevic-Cg??? Dok to ne resimo NIGDE NAS BITI NECE.

  • Majalena

    17. decembar 2012 | 15:14

    Ma kome su bile kupljene karte!? Samo prevoz vozom,koji je na kraj ostavio naše navijače u Beograd.

  • stojke

    17. decembar 2012 | 17:39

    Sramota je sto ni klubovi koji placaju veliku kotizaciju RSS i RSB za takmicenja i velike clanarine,nisu dobili ni jednu kartu. Toliko o nasem savezu. Samo uzimaj. Bravo za Crnu Goru

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA