MILANOVIĆ POTVRDIO: Zabija stiže u Jagodinu, samo da ga pronađemo!

- Dogovoren prelazak sa Partizanom, složio se i Zabijin menadžer, samo je još potrebno da se Libijac lično saglasi - otkrio za naš portal predesednik FK Jagodina

  • 0

Problematični Mohamed Zabija, po svoj prilici, nosiće dres Jagodine u prolećnoj sezoni, potvrdio je za Telegraf.rs Goran Milanović, predsednik trećeplasiranog kluba jesenje sezone Jelen Super lige i polufinaliste kupa.

- Mi smo zainteresovani za Zabiju i obavili smo razgovore sa ljudima iz Partizana. Oni su saglasni da ga prodaju, ali još nismo direktno razgovarali sa Zabijom koji je na odmoru, valjda u Maroku. Stupili smo u kontakt sa njegovim menadžerom, koji se takođe saglasio sa transferom, samo je potrebno još da sam Zabija da pristanak - rekao je Milanović, kojeg ne brine to što je Libijac često izluđivao "crno-bele" ponašanjem.

- Mi procenjujemo da u sasvim drugoj klimi i atmosferi kakva je u Jagodini nećemo imati problema sa Zabijom. Preuzimamo izvestan rizik, ali to nas ne plaši. U ekipi već imamo libijskog reprezentativca, Mohameda El Monira, levog beka, pa verujemo da će Zabiji biti lakše da se prilagodi - ocenio je predsednik Jagodine.

Poseban jelovnik koji je libijski fudbaler zahtevao u Partizanu, za Jagodince nije prepreka.

- Igrači koji stižu iz muslimanskih zemalja imaju poseban režim ishrane koji mi poštujemo, to nije problem. Uostalom, Zabija neće biti prvi s tim režimom u Jagodini - smatra Milanović, koji očekuje još nekoliko pojačanja ove zime.

- Imamo u planu neke igrače iz Rusije, trebalo bi da dovedemo dvojicu-trojicu. Reč je o fudbalerima kojima su istekli ugovori ili su ih raskinuli, jer nemamo novca da plaćamo velika obeštećenja. Pojačanja su nam svakako potrebna, jer imamo velike ambicije tokom proleća - otkrio je Milanović i pojasnio:

- Naš cilj je Evropa, ne samo ove sezone, nego i inače. Primarna stvar nam je prvenstvo, ove godine samo ekipe do trećeg mesta izlaze na međunarodnu scenu, dok bismo u kupu želeli bar u finale, a smatramo da su nam šanse fifti-fifti.

Predsednik Jagodine želeo bi da se uvedu promene u Kupu Srbije, pa da se i u finalu obavezno igraju po dva meča.

- Po važećim pravilima finale će se igrati u Beogradu, mada ne bi bilo loše da se polufinalistima dozvoli da se dogovore o mestu odigravanja odlučujućeg meča. Mi ćemo predložiti da se od sledeće sezone  i u finalu igraju po dve utakmice, da svaki finalista ima priliku da napuni stadion, to je način da se fudbal populariše. Moja ideja kao potpredsednika FSS je da uvodimo novine.

Jagodinci se okupljaju 10. januara, a početkom februara putuju, verovatno, u Tursku.

- Mi standardno idemo ili u Antaliju ili na Kipar. Još nismo doneli odluku, ali mislim da ćemo oko 1. februara u Antaliju, na završnu fazu priprema - zaključio je Goran Milanović.

(A. Čolović)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA