"KAMIKAZU" NEĆE NIKO: Kobajaši bez tima za sezonu 2013 (VIDEO)

Razlog za prekid saradnje japanskog vozača i Zaubera može biti četvrtina nezavršenih trka ili samo četiri trke koje je završio iznad devetog mesta

  • 0

Sve miriše na to da ćemo dočekati još jednu sezonu bez "ludih" Japanaca u Formuli 1.

Kamui Kobajaši propustiće sledeću sezonu jer nije pronašao anganžman posle završetka saradnje sa Zauberom. Jedan od najboljih vozača koji dolaze iz dalekog Japana, napustio je tim pošto je njegovo mesto zauzeo mladi Meksikanac Esteban Gutijerez.

Vozač koji je poznat po agresivnoj vožnji uspeo je da kroz sponzorske ugovore i donacije od navijača sakupi fond od osam miliona evra, kako bi mogao da osigura mesto u timu, ali ni to nije bilo dovoljno da gledamo Kamuia i sledeće sezone u trkama Formule 1.

- Nažalost, nisam u mogućnosti da osiguram mesto u Formuli 1 za 2013, iako sam bio u poziciji da donesem budžet od osam miliona evra - rekao je Kobajaši na svom zvaničnom sajtu.

Kobajaši je naslov "kamikaza" preuzeo od prethodnog Japanca koji je vozio u najbržem svetskom cirkusu. Takuma Sato, kao njegov prethodnik, imao je velike ispade na trkama, sudare, nelogične poteze, pa je tako i Kobajaši u svojoj prvoj sezoni u F1 imao očajan bilans u prvih nekoliko trka. Od početnih osam, uspeo je da završi samo dve. U nastavku sezone "razbistrio je glavu" i sakupio bodove koji su bili dovoljni za 12. mesto u generalnom plasmanu. Isti taj plasman zabeležio je i 2011. i 2012. godine kada nije završio pet od 20 trka.

U protekloj sezoni ostvario je svoja dva najbolja rezultata svojim agresivnim vožnjama. Četvrti je bio u Mađarskoj, dok se popeo i na podijum (3) u svojoj zemlji, na trci "Suzuka". Pošto je sve izglednije da neće naći anganžman za sledeću sezonu, Kamui se okreće 2014. godini.

- Žao mi je zbog navijača i onih što me podržavaju što neću voziti naredne sezone, ali nemam nameru da se takmičim u bilo kojoj drugo kategoriji, osim u Formuli 1 - rekao je Kobajaši, koji je treći Japanac u istoriji Formule 1 koji se popeo na podijum.

Sledeće sezone u Zauberu će voziti Niko Hulkenberg i već pomenuti 21-godišnji Meksikanac Esteban Gutijerez..

Pogledajte najbolje momente u vožnjama Kamuija Kobajašija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA