Hrvatima bronza

U meču za treće mesto Hrvatska – Španija 31:27 (13:12)

  • 0

U meču za treće mesto na Desetom evropskom prvenstvu za rukometaše u Srbiji Hrvatska je u Beogradskoj areni pred 8.500 gledalaca savladala Španiju sa 31:27 (13:12). To im je uteha za poraz u polufinalu protiv srpske reprezentacije.

 

HRVATSKA: Lacković 7, Ćupić 7, Vori 6, Kopljar 4, Ninčević 4, Balić 1, Gojun 1, Vuković 1, Alilović, Batinović, Bičanić, Buntić, Duvnjak, Horvat, Losert, Musa.

 

ŠPANIJA: Melijan 7, Fernandez 6, Gonzalez 4, Parondo 3, Akvizu 2, Rihač 1, Rodrigez 1, Martinez 1, Pena 1, Lorenzana, Viljaplana, Ibanjez, Argilja, Mendez, Garsija.

 

Goluža: Moji igrači su najbolji na svetu, Rivera: Najgori meč na prvenstvu

 

Selektor rukometne reprezentacije Hrvatske Slavko Goluža bio je prezadovoljan zbog bronze, istakavši da su njegovi igrači „najbolji na svetu”.

 

– Kapa dola momcima, bilo je teško pripremiiti se za ovakvu utakmice, izvukli su poslednje atome snage. Mislim da smo igrali dobro na EP, ali nismo imali sreće da stignemo u finale. Pobeđivali ili gubili, oni su zamene najbolji na svetu – rekao je Goluža posle meča.

 

On je dodao da nije bilo lako pronaći snagu i motiv u utakmici za treće mesto, jer je ekipa želela da igra finale.

 

Pivotmen ekipe Hrvatske Igor Vori češtitao je protivniku, ali i saigračima.

 

– Nakon svega što smo prošli, pripreme, utakmica sa Srbijom u kojoj smo se pshički ispraznili, nisam verovao da ćemo se podići. Međutim, ovaj put smo pokazalai da smo dobar tim i da imamo sjajnu atmosferu u ekipi – rekao je Vori.

 

Najbolji desni bek prvenstva Marko Kopljar takođe je naveo postojanost tima u delikatnoj situaciji.

 

– Uspeli smo da se vratimo posle poraza u polufinalu. Nije bilo lako, ali sam zadovoljan osvajanjem medalje – rekao je Kopljar.

 

Španski selektor Valero Rivera ocenio je da je njegov tim odigrao najgori meč na šampionatu u Srbiji.

 

– Nismo pobedili, nažalost, ali moramo da digenmo glavu i krenemo dalje. Bio je ovo težak meč, nedelju dana pošto smo ih pobedili u grupi, morali smo opet da igramo. Ovaj put su bili bolji, a mi smo odigrali najgori meč na prvenstvu. Žao mi je što nismo uspeli da se opravimo za ovako važnu utakmicu 0 rekao je Rivera.

 

(Foto: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA