Vaterpolisti: Srbijo, uživaj

Kroz izjave evropskih prvaka u vaterpolu provejavala velika želja da pobede i srpski rukometaši

  • 0

Dejan Udovičić, selektor srpske vaterpolo reprezentacije koja se vratila na evropski tron, naglasio je da zasluge za novi veliki uspeh pripadaju prvenstveno igračima.

– Momci, hvala. Bili ste zaista najbolji i zasluženo ste prvi 0 izjavio je posle meča zadovoljni selektor i poručio: Ajmo, rukometaši, dajte i treće zlato.

Stefan Mitrović je istakao da je u teškoj i neizvesnoj borbi sa Crnom Gorom podrška navijača bila od neprocenjivog značaja.

– Hvala našim navijačima koji su došli u velikom broju. Bila je to neverovatna podrška, pobeda za Srbiju. Pokazali smo da imamo srce i da smo prava ekipa. Uživaj, Srbijo! – rekao je Mitrović, dok je kapiten Vanja Udovičić sa visoko uzdignutim peharom proslavljao novi trijumf srpskog vaterpola.

– Ovo je velika pobeda ove generacije, velika pobeda Srbije. Najlepši momenat za bilo koju državu. Izdržali smo neverovatan pritisak, čestitam svima koji su bili ovde i onima koji su nas bodrili kod kuće – kazao je Udovičić, strelac dva važna gola za našu ekipu.

Slobodan Nikić je kazao da mu je puno srce.

– Ova generacija je ispunila san. Bili smo prvi na svetu, pobednici Svetskog kupa i Svetske lige, sada šampioni Evrope. Neopisiva je sreća, jedan od najlepših trenutaka u životu – rekao je Nikić.

Zvanično najbolji vaterpolista sveta Filip Filipović naveo je da je ovo čarobna nedelja za srpski sport.

– Divni momenti, čarobna nedelja za naš sport i celu Srbiju. Podarili smo zlato Srbiji, vraćamo se kući presrećni. Sada smo dva od tri, čekamo rukometaše – rekao je Filipović, aludirajući na prethodni fantastični trujumf Novaka Ðokovića na Australijan Openu.

Nikola Rađen je kazao da mu je zlatna medalja najlepši poklon za rođendan i da je naš tim potpuno zasluženo pobedio, dok je Slobodan Soro naglasio da su momci „za ovo igrali”.

– Zasluženo smo prvaci, igrali smo najbolje i najlepše. Crna Gora je takođe igrala veoma dobro, ali smo pokazali da smo ipak bolji i da zasluženo slavimo – poručio je Soro, a presrećni Miloš Ćuk je podsetio da mu je ovo prva evropska medalja.

– Prva, i još zlatna. Odigrali smo teško finale, uložili i poslednji atom snage, tako da smo zasluženo pobedili – kazao je Ćuk, dok je Živko Gocić naveo da su naši vaterpolisti zbog zlata i došli u Ajndhoven.

– Bio je to težak duel sa neverovatno snažnom Crnom Gorom, divovska borba. Po prikazanim igrama ovo zlato nam u potpunosti pripada – zaključio je Gocić.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA