NOVI TRENER "ORLIĆA": Kandidati Ćurčić, Sakić, Govedarica

Radovan Ćurčić je prvi pik predsednika FSS Tomislava Karadžića, ali dobre šanse imaju i Mihajlovićev pomoćnik Nenad Sakić i donedavni pomoćnik Aleksandra Jankovića Dejan Govedarica

  • 0

U Fudbalskom savezu Srbije počeli su potragu za trenerom koji bi  trebalo da zameni Aleksandra Jankovića na mestu selektora mlade reprezentacije Srbije i povede je u kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2015. u Češkoj.

Posle više dana nezvaničnih sastanaka, na prvo mesto kandidata izbio je Radovan Ćurčić, koga bi na tom mestu rado video predsednik FSS Tomislav Karadžić, piše "Sportski žurnal".

Nenad Sakić, pomoćnik selektora A tima Siniše Mihajlovića, prvi je Ćurčićev protivkandidat, koji je pre dve godine radio kao selektor omladinaca i sa takvim iskustvom pomaže Mihajloviću na podmlađivanju seniorske reprezentacije.

Na trećem mestu liste kandidata je Dejan Govedarica, dosadašnji pomoćnik Jankovića u mladoj reprezentaciji, ali je možda u prednosti u odnosu na konkurente.

"Žurnal" navodi da se u pregovorima oko budućeg selektora "orlića" često pominje ime Marka Nikolića, šefa stručnog štaba Rada, a dosta poena sakupio je i Simo Krunić, trener Jagodine, nedavno od Zajednice Superlige izabran za najboljeg trenera u 2012. Ponovo je među kandidatima i Dejan Đurđević, kome 1. januara ističe ugovor sa kragujevačkim Radničkim.

Treneri iz domaće lige trenutno su ipak u drugom planu u odnosu na kandidate koji imaju podršku Tomislava Karadžića, Siniše Mihajlovića i Sava Miloševića.

(Telegraf.rs / Sportski žurnal)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA