VELIKO PRIZNANJE: Dušan Tadić najbolji igrač u Holandiji! (VIDEO)

Srpski reprezentativac je igrajući za Tvente privukao pažnju mnogih velikih klubova Evrope, a sada će sigurno još više, jer je posle prvog dela sezone proglašen za najboljeg igrača holandske lige

  • 0

Dušan Tadić postao je velika uzdanica Gorningena, a onda je prešao u Tvente. Sada u tom holandskom klubu predstavlja glavnog i najboljeg igrača. U isto vreme, pod vođstvom Siniše Mihajlovića, Tadić je postao igrač oko kojeg se sve vrti u srpskoj reprezentaciji. Kakvih nekoliko godina za momka iz Bačke Topole. A onda su počela da stižu i priznanja za sjajne partije.

Nekadašnji kapiten novosadske Vojvodine je u izboru "Elf magazina" proglašen za najboljeg igrača prvog dela sezone u holandskom šampionatu. To ne treba da nas čudi uopšte, jer je Tadić za 17 kola postigao osam golova i upisao devet asistencija za tim iz Enšedea!

Pre nego što je na početku sezone prešao u Tvente, imao je i nekoliko ponuda  i interesovanja velikih timova Evrope kao što su Liverpul i Roma. "Kralj asistencija", kako ga zovu u Holandiji, kaže da nije pogrešio u izboru.

- Poslednjeg dana prelaznog roka na stolu sam imao ponude Rome i Liverpula. To su velikani, ali mislio sam da još nije vreme za tako veliki korak i bio sam u pravu. Nadam se da do kraja sezone možemo da napravimo veliki uspeh. Cilj je plasman u neko od evropskih takmičenja, ali možemo i više - uveren je u kvalitet svog tima Tadić, ali je dodao da je liga u kojoj nastupa ipak mnogo jača nego kakvom je drugi smatraju.

- Holandska liga uopšte nije laka kako je neki ovde predstavljaju. Kod nas u Srbiji, holandsko prvenstvo i dalje smatraju jednim od najatraktivnijih. Nema lakih utakmica, svako svakoga može da pobedi. Uživam igrajući pred punim stadionima, na odličnim terenima i u ofanzivnom načinu igre - ne krije svoje zadovoljstvo srpski reprezentativac.

Dobre igre u Holandiji naterale su i selektora "A reprezentacije" Sinišu Mihajlovića da obrati pažnju na srpskog veznjaka, pa je dobio novu šansu da se oproba u reprezentaciji. Za "orlove" je debitovao još 2008. godine, kada je imao samo 19 godina, ali se tada nije najbolje snašao, ili jednostavno nisu ni obratili pažnju preterano na njega. Selektor Siniša Mihajlović pružio mu je priliku u sve četiri utakmice kvalifikacija za SP 2014. u Brazilu. Prvi i jedini gol do sada postigao je u "svom" Novom Sadu u spektakularnoj pobedi nad Velsom 6:1.

Dušan Tadić je karijeru počeo u mlađim kategorijama AIK iz rodne Bačke Topole, a za prvi tim novosadske Vojvodine debitovao je sa 18 godina. U međuvremenu je postao kapiten tima, pa je u leto 2010. stigla ponuda iz Groningena, gde se preselio za sumu od 1,2 miliona evra.

Prve sezone na Euroborgu postao je najbolji asistent holandske Eredivizije, a treći u Evropi, iza Argentinca Lea Mesija i Nemca Mesuta Ozila! I naredne sezone nastavio je s odličnim igrama, pa je letos Groningen na njegovom transferu zaradio skoro sedam puta više, pošto je prešao u Tvente za sumu od 7,7 miliona evra, koja je otprilike i trenutna cena srpskog reprezentativca na specijalizovanom sajtu transfermarkt.co.uk.

Pogledajte i nekoliko najboljih poteza i golova Dušana Tadića.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA