SERIJA A: Roma razbila Milan, Basta i Brkić samo do boda u Bergamu (VIDEO)

Crnogorski reprezentativac postigao je sva tri gola protiv Palerma na Siciliji (3:0) i doneo svojoj ekipi deobu trećeg mesta sa Interom i Napolijem na tabeli. Parma za deset minuta preokrenula protiv Bolonje (2:1)

  • 0

U subotnjem uvodnom meču 18. kola italijanske Serije A, Inter je remizirao na svom stadionu protiv Đenove (1:1), uz neverovatan promašaj Hrvata Livaje. Posle toga, u ostalim mečevim koji su na programu bili od 15 časova, skoro na svakom meču "pala" su po dva gola. Ovo kolo, obeležio je Stevan Jovetić svojim het-trikom, ali i ubedljiv trijumf Roma nad Milanom.

Roma je u Rimu "pocepala" na komade izabranike Masimilijana Alegrija savladavši ih sa 4:2 (3:0)! Milanezi su delkasirani u 17 minuta prvog poluvremena kada su golmana "izbombardovali" Burdiso, Osvaldo i Lamela, koji je ujedno i junak derbija odigranog na prepunom stadionu u italijanskoj prestonici.

Obe ekipe su imale očajan start u sezoni, ali sada deluje da se Rimljani bolje "oporavljaju" i sada sa 32 boda, za drugoplasiranim Laciom zaostaju četiri. Pet manje od "vučice" imaju Milanezi i na pola puta u Kalću nalaze se na sedmom mestu. Rimljani su Milan poslednji put savladali 2008. godine, a Zemanova ekipa je seriju od četiri pobede prekinula prošle sedmice kada su izgubili od Kjeva. Milan je, za razliku od domaćina, na "Olimpiko" stigao sa četiri vezana trijumfa. Niz se surovo i bolno prekinuo...

Crnogorski reprezentativac odigrao je pravu kapitensku utakmicu za Fiorentinu i bio strelac čak tri pogotka u pobedi na gostovanju Palermu (3:0). Fiorentina je na Siciliju otišla kao četvrtoplasirani tim, a ovom pobedom i sa tri boda popela se za jednu lestvicu i sada su na deobi trećeg mesta sa Napolijem i Interom, koji imaju po 35 bodova.

Dva od tri gola koja je postigao Jovetić bila su s bele tačke. Palermo se dobro držao u prvom poluvremenu, ali onda ih je Joveta načeo prvo u 50. minutu, a zatim i dva puta sa penala, prvo u 83. a onda i minut pre kraja regularnog dela utakmice.

Dva srpska reprezentativca Željko Brkić i Dušan Basta bili su na gostovanju Atalanti i vratili su se sa po jednim bodom, koji su dovoljni za pad na 10. mesto na tabeli (1:1). Oba gola viđena su pri kraju prvog poluvremena, dok u drugom nije bilo golova.

Drugi tim iz Toskane Sijena nije bila tako uspešna na svom "Artemijo Frankiju", gde je dočekala Napoli. Držali su se hrabro do 86. minuta, ali onda je prvo pogodio Kristijan Mađo, a zatim i Edison Kavani u poslednjem minutu s bele tačke posle skrivljenog penala i crvenog kartona Emanuelea Kalaija. Sijena je ostala zakucana za dno tabele sa samo 11 bodova iz 18 mečeva.

Parma je na gostovanju u Bolonji zabeležila vrlo bitnu pobedu (2:1), koja joj je donela osmo mesto na tabeli, tik iza Milana, koji večeras igra derbi kola na "Olimpiku" protiv Rome od 20.45 sati.

SERIJA A, 18. kolo:

petak:

Peskara – Katanija 2:1

(Čelik 23, Tonji 90+4 – Barientos 36.)

Kaljari – Juventus 1:3

(Pinilja 16p – Matri 75, 90+2, Vučinić 90+4)

Subota:

Inter – Đenova 1:1

(Kambijaso 85. – Imobile 77.)

Atalanta – Udineze 1:1

( Denis 40(pen). - Mjuriel 34. )

Bolonja – Parma 1:2

( Sorensen 54. - Valdes 56, Sansone 66. )

Palermo – Fiorentina 0:3

( Jovetić 50, 83(pen), 89(pen). )

Sampdorija – Lacio 0:1

( Hernanes 31. )

Sijena – Napoli 0:2

( Mađo 86, Kavani 90(pen). )

Torino – Kjevo 2:0

( Tereu 12(ag), Gaci 26. )

Roma - Milan 4:2

(Burdiso 13, Osvaldo 23, Lamela 30, 61. - Pacini 87 pen, Krkić 88.)

TABELA: Juventus 44, Lacio 36, Fiorentina 35, Inter 35, Napoli 35, Roma 32, Milan 27, Parma 26, Katanija 25…

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA