SAVIĆ: Početak odlučio! Veliki pomak UDOVIČIĆ: Nismo još "drim tim"

Trener vaterpolista Crvene zvezde Dejan Savić istakao je posle pobede nad Radničkim (10:8) da trijumf znači na psihološkom planu, i da je to veliki pomak njegove ekipe u odnosu na početak sezone. S druge strane, trener Kragujevčana Dejan Udovičić, logično, nezadovoljan je porazom u derbiju

  • 0

Vaterpolisti Crvene zvezde ostvarili su veliku pobedu u sjajnoj atmosferi na Tašmajdanu. Posle fenomenalnog početka i vođstva 4:0 za goste iz Kragujevca, više nije bilo rezultatskog povratka u ovaj meč, koji je na kraju završen trijumfom Zvezde 10:8.

Trener Dejan Savić je, naravno, bio izuzetno zadovoljan posle meča, ali nije želeo da stvara nekakvu euforičnu atmosferu.- Mislim da su odlučile prve dve četvrtine. Igrali smo odličnu odbranu, a u poslednje dve četvrtine smo čuvali rezultat. Zasluženo smo pobedili, čestitam igračima. Ovo je ogroman pomak u odnosu na prva dva meseca za Zvezdu, veliki je podstrek - rekao je Savić.

Njegov kolega s druge strane, doskorašnji selektor Dejan Udovičić, naglasio je da njegovi igrači još nisu opravdali epitete poput ''drim tima''.- Svi su nas nazivali "drim timom" posle formiranja ove ekipe. Međutim, mi imamo "drim" igrače, ali još nismo "drim tim". Dva puta smo stizali "minus četiri", neke šuteve nismo postigli, oni jesu, i to je odlučilo - izjavio je Udovičić.

Najbolji igrač domaćih Boris Vapenski nije krio zadovoljstvo posle pobede u velikom derbiju

- Igrali smo dobru odbranu, moram da priznam da nas je išlo i u napadu. Ceo tim je funkcionisao fenomenalno na čelu sa golmanom Šefikom. Uspeli smo posle poraza od Olimpijakosa da se konsolidujemo i spremimo za važan meč protiv Kragujevčana. Bilo je i grešaka, ali moramo da budemo zadovoljni - kazao je Vapenski novinarima posle meča na bazenu Tašmajdan.

On je dodao da je večerašnjim trijumfom Zvezda odradila dobar deo posla, jer je osigurala lakšeg protivnika u polufinalu kupa.

Filip Filipović je pohvalio protivničku ekipu, ali i njihove navijače.

- Izlišno je pričati o motivaciji u ovakbvoj atmosferi. Čestitam i igračima i navijačima Zvezde. Nismo se najbolje snašli u ovakvom ambijentu. Njihova agresivna igra dopuštena od strane sudijskog para donela je rezultat, ali nemam nikakvu zamerku na suđenje. Za ovakvu ekipu je dobro da imamo jedan ovakav hladan tuš, u odbrani nismo imali dovoljno zajedništva da bismo preokrenuli - konstatovao je Filipović.

Konačno, svoje utiske izneo je i Andrija Prlainović, zvanično najbolji sportista Srbije u 2012.

- Večeras smo bili bolji rival, pokazali smo ogromnu želju. Čestitanm svim saigračima. Sjajan završetak ove godine, kako za mene tako i za Zvezdu. Nedostajao nam je Rađen, sa njim bi bilo još bolje u odbrani. Svaka čast i Denisu Šefiku, sjajno je odradio posao - poručio je Prlainović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA