Vuković: Falio je Šešum, neki idiot nas je koštao zlata

Nije bilo realno da pobedimo Dance dva puta na istom turniru. Eh, da nam je država tamo gde je sport... rekao je selektor posle meča.

  • 0

Selektor Srbije Veselin Vuković preporodio je ovu generaciju srpskih rukometaša. Posle velikog finala nije bilo previše tuge, bio je  ponosan na srebrnnu medalju koja je sijala na njegovim grudima. Vuković je rekao da mu je žao što veliki dan srpskog sporta nije zaokružen i trećim zlatom, a požalio se na huligana koji je onemogućio Šešuma da zaigra u finalu.

- Prvo da se dobro odmorim. Videću posle šta i kako. U svakom slučaju razmišljamo o Londonu.

Šta ste rekli igračima pre meča?

- Da su već šampioni. Šta god da urade protiv Danaca. Obavili su veliki posao. Sam podatak da posle 26 godina smo bili akteri jednog polufinala, dovoljno govori o svemu.

Ima nešto i što nije po volji selektora?

-  Bilo je stvari koje mi se nisu svidele. Pre svega, jer je naš čovek onemogućio Šešuma da igra finale. Neki idiot nas je možda koštao zlata. Žao mi je i što nismo uspeli da zaokružimo ovaj fantastičan dan srpskih sportista.

Kako gledate na uspehe srpskih sportista čudesnog 29. januara?

- Kad bi nam država bila tamo gde nam je sport. Sto šesdeset i neki smo pro bruto prihodu u svetu, a samo danas smo osvojili dva zlata i srebro. Ma fantastično - iz srca je pričao Vuković.

Selektor smatra da nije bilo realno da pobedimo Dance još jednom.

- Bilo bi mnogo da smo ih dobili dva puta na jednom turniru. Ispražnjeni smo posle Hrvatske, videlo, a ja sam to i najavio. Kada na sve to dodate da su Danci sastavljeni od najboljih evropskih pojedinaca, ostaje mi samo da im čestitam na zasluženoj pobedi.

(telegraf/s.m)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA