ABA LIGA: Ćapinovi projektili za pobedu Radničkog

Plejmejker Kragujevčana ubacio je 23 poena, od čega sedam trojki, uz osam asistencija, čime je postao najzaslužniji za trijumf svog tima

  • 0

Košarkaši Radničkog iz Kragujevca pobedili su zagrebačku Cedevitu 85:77 (27:29, 11:14,21:18,26:16)  u 15. kolu ABA lige, čime su ostali u trci za plasman na jedno od prva četiri mesta koja vode na fajnal for.

Dvorana "Jezero" bila je puna, vatrena atmosfera od 4.000 navijača dočekala je igrače Cedevite, a uprava "šumadinaca" napravila je pravi potez kada je dozvolila slobodan ulaz.

Junak meča bio je Aleksandar Ćapin, plejmejker Radničkog, koji je ubacio  23 poena, od čega čak sedam trojki, i to iz devet pokušaja, a poslednje tri je ubacio kada se lomio meč. On je imao i osam asistencija.

Inače, posle izjednačene igre i rezultatske klackalice u prvih 35 minuta, Radnički je slomio otpor gostiju tek u finišu meča, kada je ušao sa šest poena razlike u poslednji minut 81:75, čime je uspeo da ostvari važnu pobedu.

U prvih deset minuta igralo se  veoma brzo na obe strane, o čemu svedoči rezultat prve četvrtine 29:27.  Većina napada završavana je u ranoj fazi, nijedna ekipa nije odustajala od izuzetno brzog tempa, dosta kontranapada, šuteva iz trka.

Pogađalo se rafalno na obe strane, Tomas je preuzeo štafetu od Grina, dao je 12 poena, ali je Radnički preko Ćapina i Birčevića držao priključak. Na kraju, posle prve deonice Cedevita je vodila 29:27.

Obe ekipe pravile su mnogo grešaka u odbrani, i dalje su se napadi rešavali po principu "trči i pucaj", ali procenti šuta su opali, pa je cela slika meča delovala utoliko gore. Trener Radničkog Miroslav Nikolić prvu izmenu napravio je tek u 16. minutu, kada je umesto Varde ubacio Emeninga.

U takvom načinu igre Cedevita se za nijansu bolje snalazila i trojkom Baždarića povela je 38:32, pa je Nikolić zatražio tajm-aut. Zahvaljujući Sutonu Zagrepčani su na poluvremenu vodili 43:38.

U nastavku meča Radnički je zaigrao mnogo bolje, i uspeo je da stigne prednost rivala od osam poena (38:46), a potpuno se razigrao plejmejker Ćapin, koji je pogađao trojke kad god je trebalo.

Ekipe su bile u egalu tokom trećeg i četvrtog perioda i smenjivale su se u vođstvu, ali niko nije uspeo da ostvari više od dva do četiri poena razlike (58:56)

Rezultatska klackalica potrajala je sve do dva minuta pre kraja, kada je fenomenalni Ćapin svojom sedmom trojkom doneo prednost Radničkom 79:76 na minut i 40 sekundi pre kraja, a kada je Borisov posle skoka u napadu doneo još veću prednost 81:73, najveću na meču. Navijači su "eksplodirali" u dvorani.

ABA LIGA 15. kolo:

subota:

Krka – Partizan 58:66

Crvena zvezda – Zadar 88:79

nedelja:

Split – Olimpija 78:70

Široki – Skoplje 71:72

Cibona – Solnok 97:71

Radnički – Cedevita 85:77

Ponedeljak

Budućnost – Igokea (20.15)

(D. S. / Foto: abaliga)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA