ŠUMADINAC: Dimić stigao u Kragujevac

Doskorašnji bek FMP-a i nesuđeno pojačanje Crvene zvezde potpisao četvorogodišnji ugovor sa Radničkim

  • 0

Košarkaški klub Radnički iz Kragujevca odlučio je da ojača bekovsku poziciju, i to dugotrajnije. Novi član ABA ligaša iz Šumadije od utorka je Miloš Dimić, sa kojim je ugovorena saradnja do 2017. godine.

Očekivanja su da će se umnogome unaprediti odbrambena formacija "crvenih đavola", ali i da će šuterski potencijal biti još naglašenija karakteristika sastava koji će Miroslav Muta Nikolić voditi kroz drugi deo sezone ABA lige, Kup Radivoja Koraća i Superligu Srbije u narednoj godini.

MVP SUPERLIGE

Pre dolaska u Kragujevac, Dimić je nosio dres ekipe Radnički-Basket u sezoni 2011/2012. Bio je redovni starter, odigrao je 38 utakmica, beležio prosečno 17 poena, tri skoka i dve asistencije. Ranije je bio član ekipe Radnički-FMP (2009-2011) i drugog tima iste ekipe (2002-2009).

Kragujevačkoj publici je dobro znan iz prošle sezone Superlige Srbije kada je nastupao upravo za Radnički FMP. Baš u hali "Jezero" odigrao je meč sezone.

Tada je kragujevački Radnički pobedom (77:69) praktično obezbedio drugo mesto na tabeli, uoči plej-ofa domaćeg prvenstva. Zabeležio je Dimić tada 27 poena (7/13 iz igra i 11/12 slobodna bacanja), četiri skoka, pet osvojenih lopti i šest asistencija, a indeks njegove korisnosti bio je 42! Još tada je doživeo javne pohvale trenera Nikolića.

ZLATO SA UNIVERZIJADE

Nakon regularnog toka prvenstva bio je najkorisniji igrač lige, istovremeno i najubojitiji strelac, postigao je 263 poena. Uz to, pretrpeo je najviše prekršaja od svih učesnika SLS (123), a shodno tome bio je i najčešći penaldžija - 138 puta.

Sada sledi ubrzano adaptiranje Dimića na sistem rada trenera Nikolića i upoznavanje sa budućim saigračima, od kojih je već sarađivao sa Birčevićem kao član univerzitetske reprezentacije Srbije koja je, podsećamo, 2011. godine odbranila šampionski status na Univerzijadi u Kini.

Svoj prvi trening u dresu kragujevačkog Radničkog imaće u sredu 26. decembra. Dimić (visok 195 centimetara) je rođen 17. oktobra 1989. godine u Leskovcu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA