BOŽIĆNI NBA: Brajant i Neš sjajni protiv Njujorka! Frka Garnet vs Valas! (VIDEO)

"Božićni specijal"opravdao očekivanja, Seltiksi bolji od Bruklina na njihovom terenu 93:76, Kobi Brajant i Stiv Neš preokrenuli protiv Njujorka u poslednjoj četvrtini i slavili 100:94, šampion Majami u reprizi finala plej ofa pobedio Oklahoma Siti 103:97

  • 0

U drugom meču koji ove godine igraju ove dve ekipe, košarkaši Bostona pobedili su Bruklin 93:76. Ovo je bio i prvi meč u okviru tradicionalnog “Božićnog specijala” NBA lige.

Prva četvrtina izgledala je i završena je skoro izjednačeno, a onda su Seltiksi okrenuli vodu na svoju vodenicu. Serijom od 23:5 i sjajnim rolama Džejsona Terija i Džefa Grina momci iz Bostona imali su dvocifrenu razliku i to su i održali do kraja meča. Boston je ovom pobedom prekinuo niz od pet poraza zaredom na strani, ali je i prestigao Bruklin na tabeli Zapadne konferencije.

U ekipi koju vodi Dok Rivers najefikasniji je bio Režon Rondo, koji je utakmicu završio sa 19 poena, šest skokova i za njega mizernih, pet asistencija. Upravo je protiv ove ekipe, pre nešto manje od mesec dana, plej Seltiksa prekinuo svoj niz od 37 utakmica zaredom u kojima je imao dvocifreni broj asistencija. Tada je bio isključen zbog fizičkog "kontakta" sa Krisom Hamfrisom.

Odličnu partiju pružili su i Džered Salindžer, sa 16 poena i sedam skokova, i Džef Grin, koji je meč završio sa jednim poenom manje. Najveće zvezde Bostona Pol Pirs i Kevin Garnet nisu ovoga puta bile u prvom planu, a obojica su postigli po osam poena. Pirs je međutim preuzeo primat u asistencijama kojih je na ovom meču sakupio 10, dok je Garnet imao isti broj skokova. U redovima Netsa bolji od ostalih bili su Džerald Valas (15p, 6sk) i Bruk Lopez (15p, 8sk).

Interesantan detalj viđen je i početkom četvrte deonice, kada su na pragu fizičkog obračuna bili upravo najefikasniji Džerald Valas i Kevin Garnet. Posle povlačenja za dres i gurkanja posle skoka za jednu loptu i poena Valasa, ostali igrači sprečili su veći incident.

Drugi meč Božićnog specijala bio je takođe dosta uzbudljiv. Vrlo izjednačeno prvo poluvreme, na kraju kojeg su Lejkersi imali prednost od plus dva, zatim bolja igra Njuroka u nastavku, ali onda su "jezeraši" dodali gas u poslednjoj četvrtini i zgazili Njujork 100:94 (25:23, 26:26, 26:29, 23:16).

Kobi Brajant je u tom slavlju učestvovao sa 34 poena i pet skokova, a veliku pomoć pružio mu je Meta Vorld Pis sa 20 poena i sedam skokova. Dva igrača domaće ekipe imala su dabl-dabl učinak, Stiv Neš je ubaio 16 poena i zabeležio 11 asistencija, dok je Hauard imao svoj doprinos sa 14 poena i 12 uhvaćenih lopti. Zanimljivo je da je pored ove četvorice igrača poene postigao i peti igrač glavne petorke Pau Gasol (13p, 8 sk, 6 as. ), a pored njih, tri poena je ubacio Miks, i niko se više nije ni video na terenu.

U poražnoj ekipi istakao se ko drugi do Karmelo Entoni. Melo je zabeležio isti učinak kao i Kobi, 34 poena ali je imao dva skoka više. Dobar je bio i Dž. R Smit sa 25 poena, ali je ostatak ekipe podbacio za bolji učinak od poraza od šest razlike.

Niksi (20-8) su prvo mesto u Istočnoj konferenciji prepustili Majamiju (19-6), koji je u derbiju sezone savladao Oklahoma Siti 103:97 kao domaćin, sprečivši Grmljavinu da im se koliko-toliko revanšira za poraz u finalu plej ofa.

Meč je bio obeležen nervozom, dosuđeno je pet tehničkih grešaka, Kevin Durant i Lebron Džejms imali su "prijateljsku" konverzaciju, Serž Ibaka i Dvejn Vejd malo su se gurali, a Rasel Vestrbruk umalo potukao sa Dvejnom Vejdom i Šejnom Batijeom koji su ga grubo faulurali u kontranapadu kod rezultata 77:72 za Majami u uvodnim minutima poslednje četvrtine.

Šampioni su od starta krenuli silovito i stekli dvocifrenu prednost, 13:2, 15:3 pa malo kasnije 27:16. Oklahoma je uhvatila priključak i poluvreme završila sa zaostatkom od šest poena, 54:48, a prvo vođstvo gostima doneo je Kevin Durant u trećoj četvrtini kada je uz faul pogodio za 57:56, iskoristivši zatim i slobodno bacanje.

U završnicu su domaćini ušli sa malom prednošću i održali je do kraja, Kevin Durant samnjio je na 96:95 44 sekunde pre kraja, da bi potom odbrana Oklahoma Sitija zaboravila na Krisa Boša koji je neometan zakucao posle proigravanja Lebrona Džejmsa, Durant potom ponovo poentira za 98:97, ali to je bio poslednji koš gostiju.

Rej Alen iskoristio je dva slobodna bacanja i digao prednost na 100:97, usledili su promašaji sa trojke Duranta i Vestbruka, pri čemu je Vestbruk verovatno bio fauliran, lopte se dokopao Majami i sa linije slobodnoh bacanja postavljen je konačan rezultat 103:97.

Lebron Džejms postigao je 29 poena uz devet asistencija i osam skokova, napravio je i tri prekršaja, i to su prvi faulovi koji su mu svirani posle šest mečeva. Dvejn Vejd postigao je 21 poen, Mario Čalmers 20, a Kris Boš 16.

Kevin Durant sa 33 poena bio je najefikasniji kod Tandera, Rasel Vestbruk zabeležio je 21, mada uz katastrofalan šuz iz igre (5-19), Kevin Martin i Serž Ibaka postigli su po 15.

Majami je imao stoprocentnu preciznost sa linije slobodnih bacanja 19-19, a poseta od 20.300 gledalaca najveća je od preseljenja u "Ameriken erlajns arenu".

Los Anđeles Klipersi nalaze se u najboljoj seriji od osnivanja kluba, pobeda nad Denverom 112:100 14. je uzastopna i sa ukupnim bilansom 21-6 ekipa Krisa Pola i Blejka Grifina deli sa Oklahoma Sitijem prvo mesto u Zapadnoj konferenciji.

Klipersi su otpor gostiju slomili u drugoj četvrtini (42:22) i prednost bez mnogo problema sačuvali do kraja. Rezervisti su imali veliku ulogu u pobedi sa ukupno 64 poena, Džamal Kraford bio je nejefikasniji sa 22 koša, Met Barns dodao je 20, Erik Bledso 16. Od startera Kris Pol postigao je 14 poena uz osam asistencija, Blejk Grfin 13 poena i po šest skokova i asistencija. Članovi prve petorke odmarali su tokom poslednje četvrtine, inače bi im učinak sugurno bio veći.

Hjuston Rokitsi nanedli su pravu katastrofu Bulsima u Čikagu - 120:97, nadvisivši ih u svim elementima. Centar Raketa, Omer Ašik, do prošle sezone igrač Čikaga, protiv nekadašnjih saigrača pružio je jednu od najboljih partija u karijeri, postigavši 20 poena uz 18 skokova i tri "rampe". Džejms Harden sa 26 koševa bio je prvi strelac ekipe, Čendler Parsons postigao je 23, Džeremi Lin 20, Markus Moris 10 za ukupno 99 poena startne petorke.

Jedini koji je pružio ozbiljan otpor bio je adut sa klupe Čikaga, Nejt Robinson, sa 27 poena. Vladimir Radmanović proveo je tri i po minuta na terenu, ali nije se upisao u strelce.

Rezultati “Božićnog specijala”:

Bruklin - Boston 76:93

Los Anđeles Lejkers – Njujork 100:94

Majami – Oklahoma Siti 103:97

Čikago – Hjuston 97:120

Los Anđeles Klipers – Denver 112:100

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA