OKUKA: Ne razlikujem sopstvene igrače, ali triput sam pobedio Marčela Lipija!

Srpski stručnjak pobedio legendarnog italijanskog trenera u sva tri izbora za najboljeg u Kini. Priznaje da i posle godinu dana sopstvene pulene razlikuje samo po brojevima

  • 0

Srpski trener Dragomir Okuka zabeležio je svojevrstan grend slem, proglašen je za najboljeg u tri izbora u Kini, i to ispred legendarnog Marčela Lipija, a na kraju je stiglo i priznanje Fudbalskog saveza Srbije - "Zlatna lopta" za najboljeg srpskog stručnjaka u 2012.

-Svakako da prijaju ova priznanja. Kada sam došao, Đijangsung je bio gotovo na ivici ispadanja iz najvišeg ranga, bez podrške navijača, ali smo ozbiljnim radom uspeli da ostvarimo dosad nezapamćen rezultat, iako uopšte ne razaznajem kineske fudbalere koje treniram. Svi su mi isti. Posle godinu dana rada sa njima i dalje se služim samo brojevima - izjavio je Okuka.

- U početku smo imali svega deset hiljada gledalaca, ali iz kola u kolo taj bilans se popravljao, da bi u finišu šampionata bio zabeležen rekord jer nas je na poslednjoj utakmici bodrilo 68.000 gledalaca, a čak 20.000 ostalo je van kapija stadiona. Pored tog rekorda postigli smo i najbrži gol (7,52 sekunde) i to u derbiju protiv Gvanžoa. Imamo najboljeg golmana koji na sedam utakmica nije primio gol, najboljeg strelca, tri utakmice pobedili smo sa 5:0, 13 utakmica odigrali bez poraza, izabran sam za najboljeg trenera, a sve to postigli smo kao drugoplasirani, dok je Lipi sa Gvanžuom osvojio duplu krunu - kaže laureat FSS.

- U Kini postoje tri izbora za najboljeg trenera, pobedio sam u sva tri ispred Marčela Lipija. To mi je motiv da još više radim, uskoro ćemo početi pripreme za novo prvenstvo, kao i za Azijsku ligu šampiona - zadovoljan je Okuka.

- Moda u Kini je da se dovode poznata trenerska i fudbalska imena. Od srpskih stručnjaka tu smo moja malenkost, Stanojević, Šapurić, a uskoro će nam se pridružiti i Antić. Kinezi idu krupnim koracima. Doveli su Drogbu iz Čelsija, platili mu 15 miliona, a on je zajedno sa Anelkom postigao samo devet golova. Svi misle da se u Kini igra slab fudbal, ali  nije tačno - objasnio je Okuka i otkrio da ne razmišlja o povratku u Evropu.

- Moji planovi su vezani za Kinu. Verujem da ćemo u narednoj Ligi šampiona uspeti da prođemo grupu i plasiramo se u narednu rundu.

(Telegraf.rs/Izvor: "Politika"/"Sport")

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA