Srpski mediji: Bog, kraljevi, heroji!

Osvajači medalja zauzeli ogromne prostore i glavne su vesti u štampanim izdanjima najtiražnijih novina...

  • 0

Trans, prava sportska ekstaza zahvatila je Srbiju tokom poslednja dva dana, posle fantastičnih rezultata Đokovića, vaterpolista i rukometaša. Srpska štampa u izdanjima od ponedeljka nije štedela reči, hvalospeve, ali ni prostor na stranama kako bi dočarala dan koji će zlatnim slovima ostati ispisan u istoriji naše zemlje.

Dva sportska lista na naslovne strane donose ilustracije sa 3 pobednička postolja naših sportista. Sportski žurnal sa naslovom "Zlatnima zlato, pehar i srebro" u ravan stavlja sva tri rezultata koja su juče postigli sportski junaci Srbije. Dnevni sportski list "Sport" kratko je i jasno definisao one koji su ponovo obradovali naciju: Novak - bog. Vaterpolisti - kraljevi. Rukometaši - kraljevi.

Kurir se na naslovnoj strani poigrao rečima nacionalne himne, pa je "Bože, najzad malo pravde" ono što ostavlja utisak zajedno sa apelom da 29. januar bude proglašen nacionalnim praznikom.

Blic se zahvaljuje šampionima, a Press navodi da su Heroji najzaslužniji epski uspeh srpskog sporta. "Alo" se hvali sa naslovnicom "Al' je lepo biti Srbin".

"Politikin" naslov možde najbolje oslikava trenutno stanje stvari u svetskom sportu - "Novaku Australija, vaterpolistima Evropa".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA