POJAČANJE: Ali Traore stiže u Zvezdu!

Francuski reprezentativac trebalo bi da stigne na Mali Kalemegdan z ruske Lokomotive sa kojom je raskinuo saradnju

  • 1

Kako prenosi košarkaški portal " MVP" Crveno-beli su doveli ozbiljno pojačanje pod košem. Novi igrač Crvene zvezde Diva je francuski reprezentativac Ali Traore.

Traore na Mali Kalemegdan dolazi iz ruske Lokomotive, sa kojom je raskinuo saradnju. Ove sezone Francuz nije igrao u utakmicama VTB i PBL liga zbog povrede, a prošle je u ruskom timu beležio 11.2 poena po utakmici u regionalnom i 10.4 u nacionalnom prvenstvu.

Novi igrač Zvezde ima 27 godina, visok je 207 santimetara i pokriva obe pozicije pod košem. Sa reprezentacijom Francuske je osvojio srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu 2009. godine, a učestvovao je i na Olimpijskim igrama u Londonu ovog leta.

Ali Traore će sasvim sigurno doneti novu snagu pod koševima ekipi Vlade Vukoičića i pomoć crveno-belima da stignu do zacrtanih ciljeva.

Zvanična potvrda ove vesti se očekuje u toku dana, prenosi portal "sportando.net". Prema nekim navodima, Traore dolazi 2. januara u Beograd na medicniske preglede.

Traore je 2011. sa reprezentacijom Fransucke osvojio srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Litvaniji, a bio je član nacionalnog tima i na Olimpijskim igrama u Londonu.

Košarkaš je inače redovan na društvenoj mreži Tviter, na kojoj je postavljao komentare u vezi sa igrom Partizana u Evroligi, a najviše je slao podršku svom sunarodniku u redovima "crno-belih", Leu Vestermanu.

- Poštovanje za Partizan i za Lea - napisao je Traore na svom nalogu posle tesne pobede Barselone nad Partizanom u "Blaugrani".

- Partizan nikad ne odustaje... Odlično igraju u ranoj fazi meča - komentarisao je Francuz.

Traore je primetio i zajedničku crtu klubovima sa Balkana.

- Klubovi kao što su Partizan i Cibona nisu bogati ali imaju petlju... Kao da imaju sličan mentalitet.

(Telegraf.rs/MVP/Foto: Fejsbuk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • boban

    27. decembar 2012 | 16:31

    Zivim u krasnodaru i redovno sam na utakmicama Lokomotiva-kubanj koji su strasan tim a glavni igrac im je bio traore! Ovde su jos juce pisali o gotovom poslu zvezde i traorea...zvezda je dobila extra igraca! Moje licno misljenje,bice najbolji igrac koji je ikada igrao u ABA ligi a od 2 januara on ce to i pokazati! ZVEZDA MI JE SVEEE..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA