ŠAH U SKIDANJE: Sumnjali da je genije, pa ga skinuli golog da dokažu da je prevarant!

Organizatori šahovskog turnira u Zadru napravili su neprimerenu scenu zbog svoje sumnje da je Bugarin Borislav Ivanov varao tokom partija

  • 0

Šah se smatra pre svega misaonom igrom, mada se ubraja u sportove zbog svoje povremene žustrosti i uzbudljivosti. U Zadru je tokom nedavno odigranog turnira bilo toliko uzbudljivo da su se čak i takmičari skidali do gole kože, tj. skidali su ih.

Organizatori šahovskog turnira u Zadru skinuli su do gole kože bugarskog takmičara Borislava Ivanova, jer su sumnjali da vara i da prima signale za vreme partija.

Ivanov  je bio šahista sa najmanjim rejtigom na turniru na kome je učestvovalo 36 igrača, a Bugarin je ređao pobede i vukao genijalne poteze, a onda su svi počeli da sumnjaju da vara.

Pod sumnjom da prima elektronske signale putem kojih su mu sugerisani potezi koje treba da povuče, Ivanova su organizatori odveli u posebnu prostoriju i skinuli do gole kože. Njima u prilog je išlo i to što je 25-godišnji šahista po zanimanju programer.

- Ma to su priče, nismo ga skidali do gole kože. Ivanov je samovoljno skinuo majicu, ispraznili smo mu džepove, uzeli hemijsku olovku kojom je zapisivao poteze. Na tome se završilo. Lično sam se izvinio Ivanovu - rekao je predsednik Šahovskog saveza zadarske županije Stanislav Maroja.

Kada su organizatori posle toga isključili prenose putem interneta, Ivanov je poražen od pobednika turnira Borkija Predojevića. Na njegovu "igru" prigovore je imao hrvatski velemajstor Zlatko Klarić.

- Ivanov je programer koji je od juna do danas osvojio samo jedan rejting poen, a na ovom turniru čak 60. On je najobičnija šahovska varalica i već je bio optuživan za prevare na turnirima u Bugarskoj i Srbiji. Verovatno bi i pobedio da ga nismo pretresli - rekao je Klarić.

Vrsni poznavaoci šahovske igre, ali i spletki, sumnjaju u vrhunsko izdanje Ivanova. Isto tako veruju da bi se malo ko upuštao u bilo kakav oblik prevare na turnirima koji vrede jednu do dve hiljade evra, dok je sofisticirana oprema koja se čak može ugraditi u kontaktna sočiva višestruko skuplja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA