LIPI: Milanezi, kupite Drogbu!

Bivši selektor Italije, a sada trener kineskog Guangžua, savetovao je milanski klub koga treba da angažuje u januarskom prelaznom roku

  • 0

Didijeu Drogbi su, po svemu sudeći, odbrojani dani u Kini, što zbog kluba Šangaj, koji izgleda nema više novca da finansira gorostasnog napadača, što zbog želje reprezentativca Obale Slonovače da opet igra u najjačoj ligi Evrope, u Premijer ligi. Međutim, za njega nema toliko interesovanja iz Engleske koliko iz dva najveća italijanska kluba, Milana i Juventusa.

Bivši trener "stare dame" Marčelo Lipi, koji trenira redove kineskog šampiona Guangžua, smatra da bi Drogba u mnogome pomogao razvoju talentovanog napadača Milana Stefana el Šaravija.

- Drogba je još na vrhuncu svoje karijere, on je igrač koji pravi razliku na terenu. U Kini je do sada postigao osam golova na 11 utakmica - rekao je Lipi italijanskim medijima.

Drogba je letos prešao iz Čelsija u Šangaj, ali već razmišlja o tome da napusti kineski klub. U Milanu će imati prostora za njega, naročito ako odu već dugo pominjani, nezadovoljni statusom, Alešandrea Pato i Robinjo.

- Ako je tačno da će Pato i Robinjo otići iz Milana u zimskom prelaznom roku, onda bi Drogba bio pravo rešenje za "roso-nere". Njegovo iskustvo u Ligi šampiona je neprocenjivo, a igrao bi u napadu sa Pacinijem i El Šaravijem. Verovatno je očekivao više od Kine, neku novu avanturu, ali sumnjam da bi on pristao da dođe u Italiju za znatno manja godišnja primanja - zaključio je Lipi, koji je još naveo i da se Tito, kako ga mojka oslovljava, verovatno razočarao nakon što je ekipa Šangaja osvojila tek 12. mesto u šampionatu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA