JANKOVIM STOPAMA: Nikoli Milojeviću turnir u Meksiku, na redu je juniorski gren slem!

Odlični 17-godišnjak prvi je teniser koji je osvojio Abijerto Juvenil Meksikano u singlu i dublu, a ambicija za 2013. godinu mu je osvajanje juniorskog gren slema

  • 0

Srpski teniser, 17-godišni Nikola Milojević, osvojio je turnir Abijerto Juvenil Meksikano u singlu i tako objedinio obe titule, jer je dan ranije osvojio trofej u dublu.

Naoki Nikagva, najveće iznenađenje turnira, nije mogao ozbiljnije da se suprostavi Nikoli, koji je tako stigao do najveće titule u karijeri i do trećeg mesta na juniorskoj rang-listi, koja će biti važeća početkom 2013.

- Ovaj rezultat će se odraziti na moje samopouzdanje. Rekao bih da je ono počelo da raste posle lepog rezultata na državnom seniorskom prvenstvu, kada sam igrao polufinale protiv Nikole Ćirića i, naravno, sada se još više povećalo posle ovog velikog uspeha, pogotovu što ovaj turnir niko nije osvojio ni u singlu ni u dublu - ocenio je Nikola posle velikog uspeha.

- Definitivno mi je najveća ambicija za 2013. godinu da osvojim juniorski gren slem, a onda polako da krenem da igram fjučerse - otkrio je svoje planove mladi teniser.

Treba reći to da će Srbija početkom godine imati dva predstavnika u Top 5, uz Milojevića, tu je i Laslo Đere, što se ranije nikada nije dogodilo. Nikola će posle Kostarike ići na Australijan open, gde će imati priliku da izjednači najbolji juniorski rezultat, koji je ostvario Janko Tipsarević - titula na AO i mesto najboljeg juniora na svetu. Zanimljivo, Janko je do toga stigao sličnim putem kojim je Nikola krenuo, titule u Meksiku, Kostarici i u Australiji!

(Telegraf.rs / Izvor: Nettenis.org)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA