OBRADOVIĆ: Daleko sam od događanja u evropskoj košarci

  • 0

Najtrofejniji evropski košarkaški trener Željko Obradović otkrio je da će pauzirati celu ovu sezonu i da nema nameru da preuzme nijedan klub. On je u intervjuu za B92 istakao da sada uživa u slobodnom vremenu i da ne prati previše zbivanja u evropskoj košarci.

Moram da priznam da se osećam fantastično. I trošim svoje vreme na najbolji mogući način, u društvu familije i prijatelja. Eto, posle ne znam koliko godina, iskoristio sam ovo slobodno vreme i organizovao se da dođem na Zlatibor, gde ću provesti Novu godinu. Okupiću neke drugare i radujem se tome. Zaista sam prezadovoljan onim što mi se događa u životu - rekao je Obradović za B92

Na pitanje da li prati situaciju u Panatinaikosu i šta misli o igrama tima, bivši strateg "zelenih" je rekao:

Najiskrenije, ne previše. Tu i tamo pogledam poneku utakmicu, i to ne u kontinuitetu. Daleko sam od događanja ne samo u Panatinaikosu, već i u evropskoj košarci.

Željko Obradović nije poznat kao trener koji "obožava" NBA ligu, ali je tokom ovih 5-6 meseci imao dosta obaveza. Počev od odlaska u Detroit, pa do brojnih seminara. Dakle, i ovaj odmor Željko provodi "radno":

- Uspeo sam da se organizujem i da radim neke stvari koje mi u ovom trenutku prijaju. Bio sam u Americi, i mogu da kažem da je to bilo ogromno iskustvo za mene. Pratio sam rad Detroit Pistonsa mesec dan, tamo sam i otišao na poziv mog velikog prijatelja Dumarsa... Biću u prilici da ih gledam u januaru ponovo pošto igraju protiv Njujorka u Londonu - objasnio je Obradović.

Bilo je mnogo spekulacija i priča o narednom Obradovićevom angažmanu. Italijanski mediji selili su ga u Armani Džins, Grci u svoju reprezentaciju, Rusi u svoju. Sigurno je to da će mnogi koji su zainteresovani da angažuju najtrfoejnijeg trenera morati definitivno da sačekaju leto 2013. godine:

- Ja sam odlučio da godinu dana ne radim. Znam da se pojavljivalo dosta nekih informacija o tome da me neki savezi ili klubovi žele. Istina je jedna i jedina - do kraja ove takmičarske sezone u Evropi ja ću pauzirati. Tek tada, ako bude bilo interesovanja, razmotriću eventualne ponude. Do tada, to je sigurno, ja neću raditi - poručio je popularni Žoc.

(Telegraf.rs / B92)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA