BOGATO: Zvezdi stiže četiri miliona od Gasproma

Ruski gigant čeka deblokadu računa crveno-belih kako bi mogao da uplati jedan deo finasija iz sponzorskog ugovora

  • 0

Fudbalski klub Crvena zvezda pokušava što pre da deblokira račun kako bi dobila finansijsku injekciju u vidu 4. miliona evra od strane generalnog sponzora "Gasproma" , prenose "Večernje novosti"

Kako su najavili potpredsednik Nebojša Čović i generalni sekretar Miodrag Zečević, ovaj gorući problem trebalo bi da bude rešen početkom januara, a samim tim steći će se uslovi za realizaciju odavno pripremljenog novog ugovora s "Gaspromom".

Kako "Novosti" saznaju, generalni sponzor Crvene zvezde čeka samo skidanje blokade kako bi uplatio preko potrebna sredstva kojima će bar delimično biti umirena nepodnošljiva finansijska situacija u klubu.

Rukovodstvo sa "Marakane" već je uputilo molbu ruskom energetskom gigantu i nastaviće da insistira na tome da godišnje učešće "Gasproma" u finansiranju kluba za 2013. bude uplaćeno u vidu jednokratne "injekcije" od sva četiri miliona evra, a ne na rate kako je predviđeno ugovorom.

Na taj način Zvezda bi mogla da uspešno realizuje prelazni rok, ali i da reši značajan deo obaveza prema igračima i zaposlenima.

(Telegraf.rs/Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA