ATP DOHA: Troicki u 2. kolu, u džepu 17.500 dolara i 20 bodova

Troicki sa 2:1 (6:3, 3:6, 6:4) pobedio 74. igrača sveta, Nemca Bjorna Faoa. Nenad Zimonjić izgubio u paru sa Robertom Lindštedom od filipinsko-engleske kombinacije

  • 0

Pobedom u 1. kolu ATP turnira u Dohi 2012. godinu završava i naš treći reket - Viktor Troicki. On se nalazi u prestonom gradu Katara, Dohi gde nastupa na 250 bodova vrednom turniru. Viktor je na startu, uz dosta problema savladao Nemca Bjorna Faoa sa 2:1 (6:3, 3:6, 6:4).

Trenutno 38. na ATP listi Viktor je u prvom setu pokazao zašto je nekada bio među prvih 20 igrača sveta, a onda je, uz dosta konfuzije, dozvolio 33-godišnjem protivniku da se razigra i dobije drugi set. Poslednji je bez brejka protekao do desetog gema. Tada je Troicki oduzeo servis 74. igraču sveta obezbedivši sebi 2. kolo gde čeka boljeg iz duela Lukas Lacko (Slovačka) - Giljermo Garsija-Lopez (Španija).

Za razliku od njega, Nenad Zimonjić nije uspeo da u Novu uđe trijumfalno pošto je u paru sa Šveđaninom Robertom Lindštedom sa 2:0 (6:2, 6:2) izgubio od filipinsko-engleske kombinacije Trit Konrad Huej/Dominik Inglot.

- Znao sam da će ovo biti težak meč. Ovo mi je prvi meč u sezoni. Fau je jedan od najbržih igrača na Turu i sada je pokazao to. Sve je stizao - rekao je Troicki posle meča.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA