PREMIJER: Remi Arsenala, novogodišnja goleada ekipa iz Mančestera (VIDEO)

"Tobdžije" odigrale nerešeno sa Sautemptonom 1:1. Junajted je bez Nemanje Vidića savladao Vigan 4:0, a dvostruki strelci su bili Van Persi i Ćićarito. Siti je savladao Stouk na

  • 0

U poslednjem meču 21. kola Premijer lige zakazanom za utorak, fudbaleri Arsenala nisu uspeli da nastave seriju od tri pobede, jer su na gostovanju Sautemptonu odigrali nerešeno 1:1.

"Tobdžije" su imale dosta sreće da ne zabeleže poraz. Sautempton je poveo golom Ramireza u 35. minutu, a samo šest minuta kasnije je Do Prado zatresao sopstvenu mrežu i, ispostaviće se, postavio konačan rezultat. Ekipa Arsena Vengera se izgleda ispucala na prethodnom meču protiv Njukasla, pa u nastavku meča nije uspela da postigne niti jedan gol. Bar regularan, pošto je Tiu Volkotu poništen gol zbog ofsajd pozicije.

Prvog dana nove godine, ubedljive pobede su zabeležili oba mančesterska tima. Junajted je bio bolji od Vigana 4:0, a Siti je uspeo da na svom terenu savlada neugodni Stouk 3:0.

Skoro oporavljeni kapiten Junajteda Nemanja Vidić nije ulazio u igru, pošto u dogovoru sa doktorima odlučuje na kojima će utakmicama igrati. Lekari su očigledno savetovali da Srbin ne igra protiv Vigana, a srećom, njegov ostanak na klupi se nije mnogo osetio protiv slabašnog Vigana.

Vidićevi saigrači su se potrudili da lako zabeleže tri boda. Od početka meča je dominirao Junajted, a za igru su posebno bili raspoloženi Ćićarito i Robin Van Persi. Upravo su njih dvojica posle sijaset prilika, krajem prvog poluvremena doneli vođstvo gostima - prvo je Meksikanac pokupio otpadak posle odbranjenog šuta Patrisa Evre u 36. minutu, da bi Van Persi, svojim 15. golom u dresu "đavola", povisio dva minuta pred sudijski zvižduk za kraj prvog poluvremena.

U nastavku su Junajtedovi napadači nastavili da prete mreži Vigana, tako da je bilo pitanje vremena kada će pasti i treći gol. Desilo se u 64. minutu, kada je svoj drugi pogodak postigao Ćićarito, ponovo iz šesnaesterca. Pitanje pobednika se do kraja meča uopšte nije postavljalo, ali je Van Persi stavio tačku svojim drugim golom za nova tri boda.

Interesantno, Rio Ferdinand i Rajan Gigs postavili su nov rekord od osam mečeva, odigranih 1. januara.

I Mančester Siti je bio uspešan protiv Stouka.

Više šansi je na "Itihadu" imao domaćin uglavnom preko Serhija Aguera i Jaja Turea, od kojih je najbolja bila Aguerova, kada je u 33. minutu pogodio stativu. Ipak, "građani" su do vođstva stigli golom defanzivca Zabalete u finišu prvog dela igre.

Nije delovalo da će se nešto promeniti na terenu u nastavku, pa je Siti uspeo i da povisi golom startera Edina Džeka, koji je posle postignutog gola za 2:0 skinuo dres da bi natpisom na majici poželeo srećnu Novu godinu. Sudija ga je počastio jednim žutim kartonom, ali je Bosanac još jednom dokazao da mu je mesto odavno bilo u startnoj postavi. Aguero je postavio konačan rezultat pošto je bio siguran sa penala, ali je on potom zaradio povredu zbog koje će najverovatnije morati da pauzira dva meča.

Ekipa Aston Vile koja je u prethodna tri kola primila čak 15 golova, bila je nadomak pobede nad Svonsijem, ali je golom Grejema u sudijskoj nadoknadi rezultat bio 2:2.U ostalim mečevima, Vest Hem je bio bolji od Noriča 2:1, dok su fudbaleri Fulama pobedili Vest Bromvič 2:1.

Zanimljivo je bilo na utakmici između Totenhema i Redinga. Prvo su poveli gosti golom Pogrebnjaka koji je bio na pravom mestu kada je lopta odbila od golmana, ali je samo minut kasnije Doson stabilizovao situaciju i izjednačio. Da Totenhem ne ostane praznih ruku pobrinuo se iskusni Adebajor u 51. minutu,a pobedu je potvrdio Dempsi u 79. minutu.

Fulamu je ovo šesta pobeda, dok je Vest Bromvič doživeo osmi poraz u šampionatu.

Goste je u vođstvo doveo bugarski internacionalac Dmitar Berbatov u 39. minutu, izjednačio je početkom drugog poluvremena Romelu Lukaku, a ceo plen londonskom timu doneo je Aleksandar Kačaniklić u 58. minutu.

Od 18.30 se sastaju Arsenal i Sautempton.

PREMIJER, 21. kolo

utorak:

Vest Bromvič - Fulam 1:2

(Lukaku 49 - Berbatov 39, Kačaniklić 58)

Mančester Siti - Stouk 3:0

(Zabaleta 43, Džeko 56, Aguero 74.pen.)

Svonsi - Aston Vila 1:2

(Rutledž 9 - Vejman 44, Benteke 84.pen)

Totenhem - Reding 3:1

(Doson 10, Adebajor 51, Dempsi 79. - Pogrebnjak 9.)

Vest Hem - Norič 2:0

(Nobel 3.pen, O'Brajen 26. - Martin 90.)

Vigan - Mančester Junajted 0:4

(Ernandez 36, 64, Van Persi 43, 88.)

Sautempton - Arsenal 1:1

(Ramirez 35. - Do Prado 41.ag.)

sreda:

Čelsi - Kvins Park Rendžers 16.oo

Liverpul - Sanderlend 20.45

Njukasl - Everton 21.00

TABELA: Mančester Junajted 52, Mančester Siti 45, Čelsi 38(-1), Totenhem 38, Arsenal 34, Everton 33 (-1), Vest Bromvič 33, Stouk 29, Liverpul 28 (-1)...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA