EMIR BEKRIĆ ZA TELEGRAF: Zahvalan sam Bogu što me vodi pravim putem (VIDEO)

  • 6

Najbolji mladi atletičar Srbije i osvajač srebrne medalje na Evropskom šampionatu Emir Bekrić kaže da ništa u spotu i životu ne bi postigao bez vere u Boga i sopstvenog truda. Bekrić ističe da mu je protekla godina bila najbolja u karijeri, ali se nada da će mu biti slabija nego nova 2013. godina, u kojoj ga očekuju veliki izazovi.

- Ova godina je bila nestvarna za mene. Nastupao sam na prvom seniorskom šampionatu Evrope, gde sam ušao u finale, a zatim uzeo srebrnu medalju uz obaranje nacionalnog rekorda. Prva trkačka medalja za Srbiju posle toliko godina. Velika mi je čast što sam baš ja uspeo da osvojim tu medalju i da obradujem svoju zemlju - kaže Bekrić za Telegraf.

On je dodao da su mu ipak najveći doživljaj protekle godine predstavljale Olimpijske igre u Londonu.

- Nakon srebra na EP usledile su Olimpijske igre i ulazak u polufinale uz ponovo obaranje nacionalnog rekorda. Jedno veliko iskustvo koje će mi značiti u budućoj karijeri. Nešto što ću pamtiti u karijeri su upravo te Igre, jer trčati sa najboljima na svetu u ovom momentu i biti u Olimpijskom selu sa toliko sportista je doživljaj koji se pamti.

PRVE IGRE SE BACAJU U VODU

Kažu da su prve Igre za svakog sportistu uvek turističke, u smislu da je impresioniran i selom i svim dešavanjima i da ne može baš da prikaže maksimum, a slično misli i Emir Bekrić.

- Pa moguće je da je tako, ali imate primer kineske plivačice od 16 godina koja je uzela zlato. Verovatno se nije nešto imporesionirala naročito. Ali ima i toga da vam druženje u Olimpijskom selu odvlači pažnju, sportisti koje niste nikada videli. Atmosfera na stadionu sa 80.000 ljudi je nestvarna tako da vam se noge odseku - objašnjava srpski atletičar.

Bekrić je zatim objasnio šta ga sve čeka u novoj atletskoj 2013. godini

- Dvoransko EP u Geteborgu je usputna stanica i više kao provera, ali Evropski šampionat  u Tampereu za mlađe seniore do 23 godine je ono što je moj fokus. Biće fenomenalna konkurencija, jer će biti momaka koji će trčati bolje od A olimpijske norme. To će biti veliki izazov za mene i prava stvar da vidim gde sam. Posle toga me očekuje seniorsko SP u Moskvi - kaže Bekrić.

Na prošlim Olimpijskim igrama naš as je ušao u polufinale, a sada kada je počeo novi olimpijski ciklus on ima veće ambicije za Rio 2016. godine.

- Sad su apetitit porasli i očekivanja. Ja sam osoba koja voli da ode napred, da pomera granice. Moj prvi cilj je 48 sekundi. Ako to istrčim, ja mogu da se nađem u finalu svakog takmičenja i da trčim sa najboljima. Tek onda mogu da razmišljam o sledećim takmičenjima pa i o Riju - objašnjava Bekrić.

NIŠTA BEZ VERE U BOGA

Na pitanje šta je to što naše sportiste odvaja od drugih pa uprkos slabim uslovima postižu dobre rezultate, mladi atletičar Partuzana je rekao:

- Mi imamo volju koji nemaju drugi i to nas vuče napred. Dok očekujemo tu dvoranu, koja će nam pomoći dosta da treniramo bolje, da nađemo nove talente,  mi se nosimo sa nedaćama uz tu volju koju imamo. Druge države imaju sistem, naprednu tehnologiju, a fali im taj momenat koji mi imamo, a mi ćemo sve te tehnološke i infrastrukturne nedostatke nadoknaditi i tek onda ćemo biti najbolji na svetu - kaže Bekrić.

On je objasnio koliko su mu religija i pravoslavlje važni i koliko mu pomažu u karijeri.

- Verujem u Boga i svakodnevno se molim i zahvaljujem na svemu što imam i što sam postigao. Zahvaljujem se i što sam na pravom putu da ostvarim ciljeve. Znam da me gleda i da me usmerava u pravom smeru - poručio je Bekrić.

(D. Stojmenović)

 

 

 

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tamara

    2. januar 2013 | 10:28

    Emir Bekrić je pravoslavac čisto da znate, a pre nego komenatarišete nešto proverite. Čovek nosi krst oko vrata

  • ДАШОНИ

    2. januar 2013 | 12:56

    TO CРБИНЕЕЕЕЕЕЕ ,,САМО С' ВЕРОМ У БОГА , ЖИВЕЛО ПРАВОСЛАВЉЕ И ОВАКВИ ХРАБРИ СРБИ СПОРТИСТИ КАО ШТО ЈЕ И ЕМИР БЕКРИЋ

  • Mogli

    2. januar 2013 | 10:16

    Zar je bitno kojem se bogu moli. Bori se za tvoju zemlju rođače i trudi se da je promoviše na svakom koraku????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA