MOMAK, NA KALJENJE! Junajted pozajmio Enrikesa Viganu

Supertalentovani 18-godišnji Čileanac Anđelo Enrikes nastupaće za Vigan do kraja sezone

  • 0

Anđelo Enrikes prešao je na pozajmicu iz Mančester junajteda u Vigan do kraja sezone.

Enrikes, 18-godišnji Čileanac, čudo od deteta, doživeo je profesionalni debi sa svega 13 godina u Kupu Čilea 2007, u kojem je njegov Univerzidad savladao San Felipe sa 1:0. U avgustu 2012. stigao je u Mančester junajted, gde nije bio registrovan za nastupe do januara.

Ipak, naši ljubitelji fudbala mogli su da ga zapaze, jer je bio strelac u prijateljskom meču reprezentacija u Sent Galenu, u kojem je Srbija savladala Čile sa 3:1, a to mu je bio debi u nacionalnom timu.

Menadžer Vigana Roberto Martinez mnogo očekuje od mladog napadača.

- Veoma smo uzbuđeni. Anđelo je veoma mlad i ogroman potencijal. On je strelac koji se vrlo pametno ponaša u šesnaestercu i bio je izuzetno uspešan u Univerzidadu. Verujem da ćemo imati dobru saradnju i pomoći mu da se razvije i nauči zahteve ostrvskog fudbala, a osećam da može da nam donese nešto novo u napadu - ocenio je Martinez.

Enrikes bi mogao da debituje za Vigan već u subotu kada njegov novi klub dočekuje Bornmut u FA kupu.

- Ovo je fantastična prilika za mene i veoma sam uzbuđen što mi je menadžer pružio priliku da se dokažem. Sada moram da radim i izborim se za mesto u timu - rekao je Enrikes, koji jedva čeka prvi nastup.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA