ČAVIĆ: Da nisam plivač, bio bih hokejaš

Proslavljeni srpski olimpijac i svetski rekorder otvorio besplatnu Božićnu školu sporta u Pirotu, prvu ovakve vrste u Srbiji, a na otvaranju održao zanimljivo predavanje okupljenoj deci

  • 0

Proslavljeni olimpijac Milorad Čavić svečano je otvorio juče u Pirotu šestu po redu Božićnu školu sporta u okviru koje će preko 3.000 pirotskih školaraca imati prilike da potpuno besplatno izabere jedan od skoro 50 sportova i drugih sadržaja kako bi zimski raspust proveli na što kreativniji i zdraviji način.

Milorad Čavić se u prepunoj hali "Kej" obratio uz ovacije prisutne dece rečima da je presrećan što prisustvuje ovakvom događaju koji je jedinstven u Srbiji.

- Kolko sam ja upoznat, ovo ne postoji nigde u Srbiji i ja želim da se zahvalim gradu koji organizuje ovakvu fantastičnu sportsku manifestaciju. Kada gledam u vas, vidim sebe. I ja sam nekad bio mali i sanjao o velikim stvarima.

- Od samog početka ja se nisam bavio sportom kako bih postao šampion, nego da bih se družio. Nisam se oduvek bavio ni plivanjem, igrao sam košarku, hokej.

VAŽNA JE LJUBAV PREMA SPORTU

- Da nisam postao plivač bio bi hokejaš jer obožavam taj sport, iako sam se na kraju pronašao u plivanju. Oni koji se bave sportom i koji jure slavu, obično to ne postignu.

- To što sam radio radio sam iz čiste ljubavi i zamolio bih vas da se bavite onim što vas čini najsrećnijim, jer oni koji su najuspešniji oni se ne bave poslom nego shvataju taj posao kao jednu veliku igru.

- I veoma sam srećan što se nakon 19 godina bavljenja plivanjem, ja ne plivam nego sam išao na bazen da se provedem - poručio je Čavić budućim pirotskim sportistima.

Škola će trajati za vreme zimskog školskog raspusta, a polaznici će moći da biraju između skijanja, plivanja, košarke, borilačkih sportova, pa čak i fotografije, plesa i mnogih drugih disciplina. Polaznicima će na raspolaganju biti besplatni instruktori.

Direktor Sportskog centra Pirot Nenad Đorđević kazao je da je cilj ove škole da decu odvoji od kompjuterskih igara i sobe i da im pomogne da zavole neki od sportova i na kreativan način provedu raspust.

- Naša istraživanja pokazala su da svako treće dete ima probleme s kičmenim stubom i držanjem, veliki broj dece ima probleme sa gojaznošću, vidom, a čak 70 odsto dece su neplivači.

- Zbog toga smo pre šest godina krenuli sa organizovanjem Božićne škole sporta kako bi decu motivisali da se bave sportom i upoznaju se sa zdravim stilom života - kazao je Đorđević.

Pokrovitelj Škole je opština Pirot.

(G. P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA